Cinayet sanığına müebbet hapis

Cinayet sanığına müebbet hapis
Yaşlı bir kadını hacca gideceği gün 17 yerinden bıçaklayarak öldürüp, parmağındaki yüzüğü gasp ettiği, kaçarken bir şahsı da yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl ağır...

Yaşlı bir kadını hacca gideceği gün 17 yerinden bıçaklayarak öldürüp, parmağındaki yüzüğü gasp ettiği, kaçarken bir şahsı da yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuklu sanık Murat Başer (34) hakim karşısına çıktı. Öldürülen Kezban Uçarer'in (66) eşi İsmail Uçarer de duruşmada müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Suçlamaları reddeden tutuklu sanık Murat Başer, "Ben kesinlikle kimseyi öldürmedim ve yaralamadım. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum" dedi.
Maktulün eşi İsmail Uçarer ise, sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanık Murat Başer'i suçlu bularak, Kezban Uçarer'i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca parmağındaki yüzüğünü gasp etmekten 9 yıl, olay yerinden kaçarken Mustafa Yorulmaz'ı yaralamaktan ise 6 yıl hapis cezasına mahkum etti. 2 Aralık 2005 tarihinde meydana gelen olayda, hacca gitmeye hazırlanan Kezban Uçarer, 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ve parmağındaki bir yüzük çalınmıştı. Komşuları İsmail Uçarer ve Kezban Uçarer çiftini ziyaret etmek için evlerine gelen Mustafa Yorulmaz (42) da, olay yerinden kaçan katil tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Polisin olaydan yaklaşık 2 ay sonra Çifteler ilçesindeki kontroller sırasında hırsızlık zanlısı olarak gözaltına aldığı ve elinde kesik olduğu ortaya çıkan Murat Başer, buradan yola çıkılarak yapılan araştırmalar sonucu Kezban Uçarer'in katil zanlısı olarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.