Çocukların ergenlik geçişine dikkat

Çocukların ergenlik  geçişine dikkat
İl Sağlık Müdürlüğü’nün Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlediği ’’Ergen ve Sorunları’’ konulu konferansta konuşan Akdoğan, aile içerisinde eşler arasındaki ilişkinin, çocuklara takınılan tavrı etkileyen...

İl Sağlık Müdürlüğü'nün Taşbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Ergen ve Sorunları'' konulu konferansta konuşan Akdoğan, aile içerisinde eşler arasındaki ilişkinin, çocuklara takınılan tavrı etkileyen önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Eşiyle anlaşamayan, mutsuz bir anne tüm sevgisini ve ilgisini çocuğa verebileceği gibi tam tersine çocuğuna karşı saldırgan ve hoşgörüsüz bir tutumda sergileyebilir. Anne ve babanın geçmişteki deneyimleri, çocukları hakkında bazı projeler geliştirmelerinde etkili olabilir" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Asker Hastanesi'nden uzman doktor Bengü Teke de, ergenliğin, bireyin çocukluktan yetişkinliğe dönüşürken bireyselleşmesini, toplumsallaşmasını, ruhsal, fiziksel ve sosyal olgunlaşma sağlayan dönem olduğunu ifade ederek, "Ergenlik döneminde aileler çocuklarına karşı anlayışlı olmalı. Ailelerin olumsuz tavrı karşısında, ergenlik dönemine giren gençlerin intihar girişimleri, depresyon, davranış bozuklukları, güvensiz kişilik yapısı, evden ya da okuldan kaçmalar, erken cinsel tecrübeler gibi meselelerle karşı karşıya kalmak sürpriz olmayacaktır. Bu tip kontrol edilemeyen durumlar fark edildiğinde mutlaka profesyonel bir destek için geç kalınmadan başvurulmalıdır" diye konuştu.
Teke, gençlerin OKS ve ÖSS gibi sınavlarla baş edebilmeleri için ergenlik sürecini sağlıklı geçirmelerinin önemli olduğunu, bu noktada görevin ebeveynlere, öğretmenlere ve başvurulan profesyonel kişilere düştüğünü sözlerine ekledi.
Konferansa, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.