"Cumhuriyete saldırılar artıyor"

"Cumhuriyete saldırılar artıyor"
Türkiye Barolar Birliği (Tbb) tarafından, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi yaşanan tarihi olayların anlatıldığı etkinliklerin 6’ıncısı kapsamında "Milli Mücadelenin yükünü çeken Kent: Eskişehir" konulu panel düzenledi. Türkiye...

Türkiye Barolar Birliği (Tbb) tarafından, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi yaşanan tarihi olayların anlatıldığı etkinliklerin 6'ıncısı kapsamında "Milli Mücadelenin yükünü çeken Kent: Eskişehir" konulu panel düzenledi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Aksen Coşar, geçirdiği ameliyattan dolayı etkinliğe katılamadı. Yerine Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Talay Şenol katıldı.
Cumhuriyet'e giden yol mucizelerle dolu
Türkiye Barolar Birliği (Tbb) Başkan Yardımcısı Talay Şenol, Eskişehir Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak, "Cumhuriyetimize Giden Yol" başlığı altında etkinlikler yapılmasını kararlaştırdıklarını söyleyerek, bu kapsamda "Milli Mücadelenin Yükünü Çeken Kent: Eskişehir" konulu panelin de Eskişehir'de gerçekleştirildiğini belirtti.
Bugüne kadar Samsun, Amasya, Erzurum, Afyonkarahisar'da etkinlik yaptıklarını ifade eden Şenol, "Bugünde 'Milli Mücadelenin yükünü çeken Kent: Eskişehir' isimli etkinlik gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz 3 oturumda, konumuzun yetkin kişileri olan değerli hocalarımızla, 'Eskişehir'in milli mücadeleye hazırlanması', 'Özgürlüğe giden yolun dönemeçleri' ve 'Hattı müdafaadan sathı müdafaaya' konulu konulu 3 panel gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet'e giden yol zorlu mücadele ve mucizelerle doludur" diye konuştu.
Her geçen gün saldırılar artıyor
Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin de, Eskişehir'in milli mücadeleye önemli katkılar yaptığını bildirdi.
Sivrihisar ilçesindeki halkın, aralarında para toplayıp uçak satın aldığını hatırlatan Öztekin, "Atatürk Cumhuriyeti kurdu, bizi düşen de yaşatmak. Her geçen gün saldırılar artıyor. Bugün gazetelerde ciddi bir haber var. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir gencimiz soruyor, 'Neden sitenizde Atatürk resminiz yok-' diye. Verilen cevap, 'Gündelik politikanın dışında kalan siyaset üstü kurumuz' diye cevap geliyor. Peki diyanet işlerini kim kurdu- 1924 yılında bizzat Atatürk kurdu. Dolayısıyla geldiğimiz nokta çok üzücüdür. Üniversitelerimizden Atatürk İlke ve İnkılapları ile Türk Edebiyatı dersleri kaldırılıyor. Her kurumun başına belli zihniyette kişileri getirdikleri için Yükseköğretim Kurulu Kanun'da değişiklikler yapacaklar. Atatürk ilke ve inkılaplarını öğretilmesinden neden rahatsız oluyorlar. Onu çözmüş değilim. Bizi düşen de bu zihniyetle mücadele etmektir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.