CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL ŞARKI

CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL ŞARKI
Odunpazarı Belediyesi’nin halk merkezinde bulunan drama atölyesi öğrencileri, Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ne özel Cumhuriyet’in 100. Yılı konulu şarkı sözü yazdı.

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’nü sahnede kutladı. Belediye Tiyatrosu, Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni adlı çocuk oyunu ile minik seyircisi ile buluştu.

İklim krizine dikkat çekebilmek için tüm dekorların ileri dönüşüm yöntemleri ile uygulandığı oyun, minik seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Çiğdem Öztürk, İpek Uzkalan ve Hüseyin Demir’in rol aldığı Enos ve İo Farklılıklar Gezegeni’nde, sık sık kahkaha tufanı koptu.

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, oyun sonunda minik seyircisine bir de sürpriz yaptı. Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ne özel Cumhuriyeti’in 100. Yılı konulu şarkı sözleri yazdı. Öğrenciler tarafından yazılan bu şarkı, Odunpazarı Belediye Tiyatrosu oyuncularından Hüseyin Demir tarafından bestelenerek, seslendirildi.

Atatürk sevgisi ve büyük bir samimiyet içeren şarkının sözleri ise şöyle;

“Atatürk bizi çok sever

O bizi korur kurtarır

Çok yaşa ATAM çok yaşa

Ay yıldız gibi parla

Çok yaşa ATAM çok yaşa

Kalbimizdesin hala

Atatürk çok güçlü asker

Yürüyelim onla beraber

Çok yaşa Atam Çok yaşa

Akıllarımızdasın hala

Çok yaşa Atam Çok yaşa

Kahramanımızsın hala

Bayraklar havada

Yüzüncü yılımızda

Sanki Mustafa Kemal Atatürk Yanımızda”

Oyun sonunda ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkan çocuklar, hep birlikte bu şarkıyı söyledi. Keyifli bir gün geçiren minikler, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediye Tiyatrosuna teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.