ÇYDD 35. yılını kutlamaya devam ediyor

ÇYDD 35. yılını kutlamaya devam ediyor
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi, Derneğin Kuruluşu’nun 35. Yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Eskişehir Şubesi, 1989 yılında kurulan derneklerinin 35. Kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenledi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen’in basın açıklamasıyla sona erdi.

Akmen, yaptığı basın açıklamasında, “1989 yılında kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 35. Kuruluş yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 35 yıl boyunca attığımız her adım, binlerce çocuğun yaşamına dokundu, geleceğe umutla bakmasını sağladı. Çocuklara, gençlere, ailelere ve kadınlara yönelik projelerimizle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve onların çağdaş yaşam koşullarına erişimlerini desteklemek için çalıştık. Onlarca eğitime destek projesiyle öğrencilerimizin geleceklerini aydınlattık, toplumsal dönüşüme katkı sağladık” diye konuştu.

“17 KIZ ÖĞRENCİ BAŞLAYAN BURS DESTEĞİ 25 YILDA 105 BİNE YAKLAŞTI”

“Türkiye genelinde 118 Şubemiz, 6 temsilciliğimiz ve on binlerce üyemizle birlikte aydınlık yarınlara ulaşmak için etkinliklerimizi sürdürüyoruz” diyen Akmen, yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri projeleri şu şekilde sıraladı:

“Kardelenler, Baba Beni Okul Gönder, Her Kızımız Bir Yıldız, Anadolu'da Bir Kızım Var, Bir Işık da Siz Yakın başlıklarıyla burs projelerimiz devam ediyor. Gururla ifade ediyoruz ki, 1997 yılında, 17 kız öğrenci başlayan burs desteği aradan geçen 25 yılda 105 bine yaklaştı. 2023-2024 öğretim yılında da ÇCYDD genelinde 25 bin 611 öğrenciye burs veriyoruz. Bilimin Çakıl Taşları, Kodlamaca, Denizyıldızı, Genç Denizyıldızı, Liseden Üniversiteye, Liseli Çağdaş Dil Merkezi, Çocuklar için Yaratıcı Drama, Köyde Şenlik Var, Mentorluk, Kadınlarla El Ele gibi diğer projelerin yanı sıra Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği, Çağdaş Yaşam Barınma Bursu, Staj Destek Programları ile de yaşamlara dokunmaya devam ediyoruz.”

“KENTİMİZDE YÜRÜTÜLEN ÇEDES PROJESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Her zaman Cumhuriyetimizin kazanımlarını savunduklarını vurgulayan Akmen, “Başta laiklik olmak üzere bu kazanımlara karşı yapılan saldırılarda dik duruşumuzu sürdürdük. Yurtseverlik bilinciyle doğamızı, ormanlarımızı, akarsularımızı koruduk ve savunduk. Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve il müftülüğü arasında yapılan protokol ile kentimizde yürütülen ÇEDES projesini kabul etmiyoruz. Bilim ve aklı esas alan laik eğitim çizgisinden ayrılan tüm uygulamaların karşısında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarından aldığımız güçle adalet, özgürlük ve insan hakları için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.