Demokratik kitle örgütlerinden çağrı

Demokratik kitle örgütlerinden çağrı
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Aralarında bazı siyasi partilerin, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı emek ve Demokrasi Güçleri...

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Emek ve Demokrasi Güçleri adı altında bir yürüyüş gerçekleştirildi. Aralarında bazı siyasi partilerin, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri Porsuk Bulvarında biraraya geldi. Pankart açıp,sloganlar atarak Hamamyolu Caddesine kadar yürüyen platform üyeleri Dünyada ve Türkiye'deki savaşların durdurulması için barış çağrısı yaptı. Platform adına söz alan BES Şube başkanı Ayhan Gürler, "Şimdi savaş karşıtlarının sesini birleştirme zamanıdır" dedi.
Dönem sözcüsü Gürler, "Toplumsal yaşamın içerisinde halkların arasında kurulamayan barış, hiçbir zaman hiçbir yerde kurulamaz. Mücadele ruhumuzun bizlere kattığı güvenle bu inanca sahip çıkıyoruz. Artık kimsenin ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir ülke , bir dünya istiyoruz. Çağrımız, toplumsal hayatın tüm noktalarında ülkemizde ve Ortadoğu bölgesinde barışı mümkün kılacak bir arada yaşam duygularını güçlendirecek somut adımların artık derhal hayata geçirilmesi sorumlulğunu üzerinde taşıyan örgütlü, örgütsüz tüm insanlardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.