Doğumunun 400. yılında Katip Çelebi paneli
ESOGÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Köksal, hayatının 25 yılını cephelerde kalem erbaplığı yaparak geçiren Katip Çelebi’nin İstanbul’a dönüşünden itibaren kendisini bilime adadığını söyledi.ESOGÜ...
ESOGÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Köksal, hayatının 25 yılını cephelerde kalem erbaplığı yaparak geçiren Katip Çelebi'nin İstanbul'a dönüşünden itibaren kendisini bilime adadığını söyledi.
ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünün düzenlediği ''Doğumunun 400. Yılında Katip Çelebi'' konulu panel, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Osman Köksal, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Adalıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Meryem Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Emine Gümüşsoy'un katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Doç. Dr. Köksal, yaptığı konuşmada, Katip Çelebi'nin bilimin doğudan batıya kaymaya başladığı 17. yüzyılın bir bilgini olduğunu belirtti.
Katip Çelebi'nin hayatının 25 yılını cephelerde kalem erbaplığı yaparak geçirdiğini, İstanbul'a dönüşünden itibaren de kendisini bilime adadığını anlatan Doç. Dr. Köksal, onun kısa ömrüne çok sayıda eser sığdırdığını bildirdi.
Doç. Dr. Köksal, Katip Çelebi'nin, günümüzde olduğu kadar geçmişte de bir bilim şehri olan İstanbul'da yetişmesinin avantajlarını kullandığını anlattı.
Yrd. Doç. Dr. Adalıoğlu, Katip Çelebi'nin eserlerini yazarken İslam dünyasında kendisinden önce yazılmış eserlerden olduğu kadar Yunanca ve Latince'den tercüme edilmiş eserlerden de faydalandığını belirtti.
Etkinlik, ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Buttanrı tarafından panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.