Doktorlar "Beyaz eylem" başlatıyor

Doktorlar “Beyaz eylem” başlatıyor
Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hikmet Şener, dün Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), TMMOB, DİSK ve Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Şubelerinin temsilcilerinin...

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hikmet Şener, dün Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), TMMOB, DİSK ve Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Şubelerinin temsilcilerinin de katıldığı bir basın toplantısı yaptı.
Dr. Hikmet Şener yaptığı toplantıda, hükümetin dört yıldır uyguladığı Sağlıkta 'Dönüşüm' Programının Türkiye'nin sağlık ortamını yaz-boz tahtasına çevirdiğini söyledi.
Hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu gidişe her fırsatta dur demeye çalıştıklarını belirten Dr. Şener, "Ancak sesimizi duymak istemediler, bizlerin güçlü sesini yok saydılar.
Bugün burada bu gidişe dur demek için hastalarımızın sağlık hakkı, özlük haklarımız, iş güvencemiz ve mesleki onurumuz için Beyaz Eylemleri başlattığımızı ilan etmek için toplanmış bulunuyoruz" dedi.
Türkiye'ye hizmet etme ideali ile eğitim görmüş ve donanmış hekim ve sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden tüm iyi niyetleri ve samimiyetleri ile son derece zor koşullar altında çok riskli ve zor bir mesleği icra etmeye çalıştıklarını kaydeden Dr. Şener, "Oysa Sağlık Bakanı bizlerin onuru ile oynamakta hiçbir sakında görmüyor. Ülkenin sağlığını yönetirken halkının ekonomik ve sosyal durumunu, çalışanının huzurunu, onurunu düşünmüyor. IMF'nin emrettiklerini eksiksiz uyguluyor" diye konuştu.
Dr. Hikmet Şener, Türk Tabipler Birliği'nin aldığı kararlar ile Eskişehir'de de yapılacak olan itiraz eylemlerini şöyle açıkladı: "Beyaz Çağrı: (Sağlık Ocaklarımıza sahip çıkıyoruz) 1 Mart 2007 Perşembe günü saat 12:30'da Büyükdere Aile Sağlığı Merkezi önünde hekimler ve sağlık çalışanları kitlesel basın açıklaması yapacaklardır. Beyaz Referandum: (Nabız Sayımı) 5-9 Mart 2007 pazartesi –Cuma günleri boyunca tüm sağlık kurumlarında gerçekleştirilecek.
Beyaz Miting: 11 Mart 2007 Pazar günü Ankara Sıhhiye'de Sağlık Bakanlığı önünde bütün illerden gelecek hekimlerle gerçekleştirilecek mitingde Beyaz Referandumdan çıkan nabız sayımının sonuçları açıklanacak. Beyaz Görev: 14 Mart Tıp Bayramı'nda bütün sağlık birimlerinde Görev'de olacağız. Dr. Füsun Sayek 2. Eğitim Hastaneleri Kurultayı: Sağlık Bakanlığının eğitim hastanelerini arka bahçesine çevirme girişimlerine karşı ülkemizde uzmanlık eğitiminde eğitim hastanelerinin yeri, önemi ve sorunlarını bu alanın gerçek sahipleri ile birlikte tartışacağımız kurultayı 23-24 Mart 2007 tarihlerinde gerçekleştireceğiz."
Dr. Hikmet Şener, Beyaz Eylemler'in sağlıkta yaşanan tahribata karşı mücadele yürüten tüm sendika ve meslek örgütleri ile birlikte gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.