Dolandırıcı uyarısı

Dolandırıcı uyarısı
Vergi dairesi adı kullanılarak piyasada dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı vatandaşlar uyarıldı.Konu ile ilgili olarak vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle; "Yerel Basında Vergi Dairesinin adını...

Vergi dairesi adı kullanılarak piyasada dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı vatandaşlar uyarıldı.
Konu ile ilgili olarak vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;
"Yerel Basında Vergi Dairesinin adını kullanarak dolandırıcılık yapılması ile ilgili yayınlanan bir yazıda son günlerde vergi dairesinden aradığını söyleyen ve M. Sarıtaş olarak kendini tanıtan bir kişinin iş adamlarını arayarak Büyükşehir Belediyesi ile öğrenciler için yurt yaptırıldığını, bu yurda katkı vermek isteyip istemediklerini sorduğu ve işadamlarına eleman göndererek yardım talep ettiğinden söz edilmiştir.
Konu Vergi Dairesi Başkanlığımızca araştırılmış olup Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı personeli olarak yazıda bahsedilen M. Sarıtaş adlı hiç kimsenin bulunmadığı anlaşılmıştır.
Vergi Dairesinden hiçbir personelin dışarıda "para toplama" gibi bir görevi ve yetkisi bulunmadığı gibi mükelleflerimizden işyerleri ve ikamet adreslerinde sadece, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca yetkilendirilmiş memurlarca vergi borçlarına mahsuben "Tahsildar Alındısı" karşılığında tahsilat yapılması kanunen mümkündür. Bunun dışında herhangi bir ad altında bağış veya para toplanması kesinlikle mümkün değildir.
Başkanlığımıza yapılan ihbarlar ve basınımızda yer alan haberlerden "sahte maliyeci" lerin aşağıdaki yöntemlerle mükelleflerimize yaklaşarak para tahsil etmeye çalıştıkları anlaşılmaktadır.
1- Maliye kokartıyla vergi mükelleflerine gidip, 'Maliye Dergisi', 'Maliye Gazetesi', vb. isimlerle gazete, dergi, CD, broşür ve benzeri şeyler satılmaktadır. Bu tür satış yapanlar vergi mükellefiyeti de açtırıp, fatura da düzenleyebilmektedirler.
2- Vergi ve Maliye gibi ünvanlarla Ankara'dan ya da başka bir ilden mükelleflere posta kanalıyla zarf gönderilmekte, bu zarfları alan vergi mükellefleri de, bunun maliye tarafından gönderildiğini zannedip ödemeli posta ücretini ödemektedirler. Gerçekte Maliye adına hiçbir şekilde "ödemeli posta" ile bir belge gönderimi söz konusu değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.