Eğitim-İş "Başarılı çocuklar cezalandırılıyor"

Eğitim-İş “Başarılı çocuklar cezalandırılıyor”
Eğitim İş Eskişehir Temsilciliği Başkanı Deniz Bilgin KIZILIRMAK, "AKP iktidarı ile birlikte öğretmen ve milli eğitim çalışanları yoksulluk sınırına mahkûm edilmiş, ekonomik ve özlük konularda hak kayıplarına uğratılmıştır....

Eğitim İş Eskişehir Temsilciliği Başkanı Deniz Bilgin KIZILIRMAK, "AKP iktidarı ile birlikte öğretmen ve milli eğitim çalışanları yoksulluk sınırına mahkûm edilmiş, ekonomik ve özlük konularda hak kayıplarına uğratılmıştır. " dedi.
Kızılırmak, dün yaptığı açıklamada, "Devlet Parasız Yatılı sınavında başarılı olup burs almaya hak kazanan personelin çocuk yardımının ödenmemesini, sağlık giderlerinin karşılanmayacağı ilgili kanun ve yönetmelik gereği işlemlerin yapılmasını isteyerek milli eğitim personelinin burs kazanmış çalışkan çocukları ve bakmakla yükümlü personel cezalandırılmıştır." şeklinde konuştu.
Deniz bilgin konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
" İl Milli Eğitim müdürlüğünün 19.11. 2009 tarih ve 121/19799 sayılı yazısında milli eğitim personelinin burs kazanan veya devlet tarafından parasız yatılı olarak okutulan çocukların tespit edilmesini istemiştir.
Devlet Parasız Yatılı sınavında başarılı olup çocuğu burs kazanmış milli eğitim çalışanlarının bu burstan yararlandığı için Aile Yardım Ödeneğinden Çocuk Yardımı parasını alamamaktadır. Bu uygulama doğru değildir.
Devletin bursunu kazanan çalışkan öğrencilere verdiği bursun anlamı kalmamıştır. Devlet parasız yatılı sınavına girmek suretiyle sınavı kazanan ve yatılı okuyan ve burs alan çalışkan öğrenciler için aile yardımı ödeneği ödenmemesinde çalışanlar mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetin bir an önce giderilerek çalışanların hakkı olan Çocuk Yardımı parasının ödenmesi bu ekonomik krizin artarak devam ettiği günlerde çok önemlidir. Bu doğru olmayan uygulamanın EĞİTİM İŞ olarak takipçisi olacağız "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.