EĞİTİM SEN'DEN DİNİ TÖREN İDDİASI

EĞİTİM SEN’DEN DİNİ TÖREN İDDİASI
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir; “Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Diyanet’e bağlı Ziya Paşa Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencilerinin hazırladığı program Meserret İnel İlkokulu ve Murat Atılgan...

Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir; "Çanakkale şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Diyanet'e bağlı Ziya Paşa Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencilerinin hazırladığı program Meserret İnel İlkokulu ve Murat Atılgan Ortaokulu'nda yapılmıştır. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunmuş, öğrencilere Kur'an meali ve Diyanet yayınları dağıtılmıştır." Dedi.
Demir açıklamasında bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin yanlış yolda olduklarını da belirterek: "Tarihten ders böyle çıkarılamaz. Ülkenin her bölgesinden gençlerin ortak çabası ile verilmiş bir mücadelenin de altını boşaltmaktan başka bir işe yaramaz. Bu yöntemin eğitime ve çocuklara bir faydası yoktur. Bu yöntemler ancak kaderci ve biat eden nesillerin yetişmesine hizmet eder. Bilimsel eğitimi hedef alan bu türden etkinliklere karşı suç duyurularında bulunma hakkımızın saklı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.