Eğitimcilerden AKP'ye siyah çelenk

Eğitimcilerden AKP’ye siyah çelenk
Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi eğitimciler Öğretmenevi önünde toplanarak Ek ders ücretleri ile yönetici atama yönetmeliğini protesto ettiler. Sendikalı üyeler sloganlar atarak önce AKP binasına, ardından da Milli Eğitim...

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyesi eğitimciler Öğretmenevi önünde toplanarak Ek ders ücretleri ile yönetici atama yönetmeliğini protesto ettiler. Sendikalı üyeler sloganlar atarak önce AKP binasına, ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdüler. Eğitim çalışanları ayrıca AKP binası önüne de siyah çelenk bıraktılar.
Yapılan eylemde bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca eğitim çalışanlarının içerisine düştüğü olumsuzlardan söz etti. Erkoca, haklı taleplerinin tümünün hayata geçirilmesini istediklerini belirterek, "Aksi takdirde, şu anda 81 ilde yaptığımız sevk eylemi, yerini daha sert eylemlere bırakacaktır. Gerekirse, bütün sendikalarla ortak iş bırakma eylemlerini de hayata geçireceğiz. Bu taleplerimiz iktidar tarafından cevaplandırılıncaya kadar, her platform bizim için hükümetin olumsuzluklarına karşı eylem platformu olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarı eğitim çalışanlarının bütün tepkilerine kulaklarını tıkadılar. Eğitimcilerin hastalanması veya mazeret izni almak zorunda kalması halinde ücret kayıpları 200-300-400 YTL bile olabilmektedir" dedi.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ise, kamusal eğitim hakkının tahrip edildiğini savunarak; "Ek Ders Yönetmeliği ve genelgesi ile bir gün sevk, rapor, izin alıp derse gelmeyen öğretmenin yaklaşık 40 YTL kesinti yapılması ön görülmektedir. Diğer taraftan da 13.04.2007 Tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren MEB Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği ile; Tüm bilimsel, objektif ve etik kriterleri kaldırarak yönetici atama yetkisi okul müdürü ve ME müdürlerine verilmiştir. Bu uygulama tamamen siyasi kadrolaşmaya yöneliktir. Ek Ders Yönetmelik ve Genelgesi ile birlikte son Yönetici Atama Yönetmeliği hemen iptal edilmelidir. AKP ve' Milli Eğitim Bakanını buradan bir kere daha uyarmak için yine alanlardayız" şeklinde konuştu.
Eyleme katılan eğitim çalışanları daha sonra sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.