EĞİTİMCİLERDEN MİLLİ EĞİTİM'E PROTESTO

EĞİTİMCİLERDEN MİLLİ EĞİTİM’E PROTESTO
Eğitim- Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci sınıflar için 10 Eylül, bütün okullarda ise 17 Eylül’de başladığını hatırlattı. Yeni eğitim döneminde bazı ders saatlerinin artması...

Eğitim- Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci sınıflar için 10 Eylül, bütün okullarda ise 17 Eylül'de başladığını hatırlattı. Yeni eğitim döneminde bazı ders saatlerinin artması ve seçmeli derslerin fazlalığının eğitim öğretimim işleyişini aksatacağını öne süren Ali Paşa Şanlı, " Milli Eğitim Bakanlığı okul dönüşümlerine kademeli olarak geçileceğini açıklamış olmasına rağmen, illerde Milli Eğitim Müdürleri bu karara uymayarak, sorunları ve mağduriyetleri kat kat arttırmışlardır. Porsuk, Fatih Sultan Mehmet, Meserret İnel gibi okullarında son anda yapılmak istenen okul dönüşümlerine velilerin haklı çıkışıyla, yetkililer geri adım atmak zorunda kalmışladır" dedi.
Mağdur edildik
Velilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını ifade eden Şanlı, "İlimizde de okulların açıldığı son günlerde bile keyfi okul dönüşümleri yapılmasına devam edilmiştir. Öğrenciler, veliler, sınıf ve branş öğretmenleri mağdur edilmiştir. Sorunların çözümü için verdiği sözlerde durmayan ve kamuoyunu yaşamda karşılığı olmayan yanlış bilgilerle yönlendirmeye ve ikna etmeye çalışan Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata'yı sözünde durmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.