Eğitimde dezavantajlı öğrencilerin umudu okuma salonları oldu

Eğitimde dezavantajlı öğrencilerin umudu okuma salonları oldu
Eskişehir’de 2 yıl önce 60 öğrenciyle hayata geçirilen okuma salonlarının, bugün eğitimde dezavantajlı durumda olan 700 çocuğun istifade ettiği eğitim mekanları haline geldiği bildirildi. Merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi...

Eskişehir'de 2 yıl önce 60 öğrenciyle hayata geçirilen okuma salonlarının, bugün eğitimde dezavantajlı durumda olan 700 çocuğun istifade ettiği eğitim mekanları haline geldiği bildirildi.
Merkez Odunpazarı ilçe Belediyesi ile Yağmur Dostluk Derneği tarafından ailelerinin maddi durumu iyi olmayan çocuklara yönelik başlattığı ''Okuma Salonları'' projesi, geçen 2 yılda yoğun ilgi gördü.
Odunpazarı Belediyesi Okuma Salonları Koordinatörü Ahmet Yıldırım, şu anda Kurtuluş, Sultandere ve Çamlıca mahallelerindeki okuma salonlarında ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar dolayısıyla dezavantajlı durumda olan yaklaşık 700 öğrenciye gönüllü eğitim verdiklerini söyledi.
Yıldırım, okuma salonlarıyla maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunmayı, ders başarı düzeylerini daha üst seviyelere taşımayı hedeflediklerini ve kendilerini kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştıklarını kaydetti.
Yıldırım, ayrıca Ihlamurkent ve Büyükdere mahallelerinde de okuma salonları açacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.