Ekmeğe zam üstüne zam geliyor

Ekmeğe zam  üstüne zam geliyor
Eskişehir’de ekmeğin fiyatı sesiz sedasız 65 Kuruş’a yükseldi.Özellikle un fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı yaşanan fiyat artırımının önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.ZAM KARARI HAYATA GEÇTİEskişehir’de...

Eskişehir'de ekmeğin fiyatı sesiz sedasız 65 Kuruş'a yükseldi.
Özellikle un fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı yaşanan fiyat artırımının önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.
ZAM KARARI HAYATA GEÇTİ
Eskişehir'de daha önce ekmek için Ticaret Odası Meclisi tarafından alınan zam kararı ancak geçtiğimiz Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlandı. Eskişehirli fırıncıların 250 gram ekmeğin satış fiyatını 60 Kuruş'tan 65 Kuruş'a yükseltti. Yeni hafta ekmek zammı ile başlarken yeni fiyatı gören Eskişehirliler; "Arka arkaya benzine ve vergilere gelen zamların etkisini hemen görmeye başladık" dedi.
FIRINCI DAYANAMADI
Vatandaş gibi akaryakıt ve vergilere gelen zamdan en çok etkilenen kesimlerin başında fırıncılar geliyor. Artan giderler yüzünden ekmekte kar edememeye başlayan fırıncılar çareyi fiyat artırımında buldu. 52 Liraya ulaşan un fiyatı ve artan işçi maliyetleri nedeniyle daha önce Eskişehir ticaret Odası Meclisince alınan zam kararını uzunca bir süredir uygulamayan esnaf, artık direnemeyerek fiyatı 65 kuruşa çıkardı.
ASIL ZAM ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Fırıncı esnafının asıl zam talebi ise önümüzdeki günlerde olacak. Başbakan tarafından da açıklanan doğalgaz zammından sonra mevcut fiyatında yeterli olmayacağını düşünen fırıncı esnafının yeni bir zam talebi için harekete geçeceği öğrenildi. Doğalgaza gelmesi muhtemel zamlardan sonra, ekmek fiyatında da yeni bir ayarlama yapılması gerektiğini savunan fırıncılar; "Fırıncı esnafı bugünkü şartlarda ancak ayakta kalma mücadelesi verebiliyor. Hele hele doğalgaz ve elektriğe geleceği söylenen zam hayata geçerse, tamamen zararına çalışır duruma geçeriz. Bu yüzden yeni bir ekmek zammı kaçınılmaz olur" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.