"Elektrik sektörü masaya yattı"

“Elektrik sektörü masaya yattı”
BEMİS, Bursa’da 3500 m_ kapalı alanda kurulu entegre tesislerinde %100 yerli olarak üretim yapan sektörünün lider firmasıdır. Endüstriyel fiş ve prizler, seyyar aydınlatma lambaları, buat kutuları, izole trafolar, ısıya dayanıklı...

BEMİS, Bursa'da 3500 m_ kapalı alanda kurulu entegre tesislerinde %100 yerli olarak üretim yapan sektörünün lider firmasıdır. Endüstriyel fiş ve prizler, seyyar aydınlatma lambaları, buat kutuları, izole trafolar, ısıya dayanıklı buton ve şalter kutuları, paslanmaz metal ve plastik kablo taşıyıcıları, kombinasyonlar, aktarım (enerji, hava, su, hidrolik, yağ) ve topraklama tamburları, emniyet trafolu el lambaları, uzatma kablolu fiş ve priz takımları BEMİS ürünleri arasında yer almaktadır. BEMİS halen üretiminin %25'ini ihraç etmektedir.
Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Bozüyük organize sanayi bölgelerinden önemli firma ve kurumların temsilcilerinin katıldığı seminer Eskişehir'de ilk kez düzenlendi. Seminere 82 Firma ve 11 Kurum temsilcileriyle katıldı. Elektrik sektörünün bir araya geldiği organizasyonda, Türkiye'de yaşanan standardizasyon problemleri, Avrupa standartları ile Türkiye'deki uygulamalar ele alındı. Standartlardaki karmaşa örnekler ile anlatılarak sektör mensupları bilgilendirildi.
BEMİS bir sosyal sorumluluk olarak gördüğü sektörü bilgilendirme çalışmalarını Elektrik Mühendisleri Odaları, Elektrik Teknisyenleri Odaları, Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları ile birlikte hareket ederek planlamakta ve hayata geçirmektedir.
Bilgilendirme çalışmaları kapsamında; Türkiye çapında 756 meslek lisesine eğitim setleri hazırlanarak gönderilmiş ve "Endüstriyel Elektrik Ekipmanları, Standartları, Sembolleri Bilgilendirme Semineri" 14-15 Haziran 2005 tarihinde İzmir'de ve 18 Nisan 2007 tarihinde Bursa'da icra edilmiştir.
Eskişehir'deki bir ilk olan seminere katılım beklenenden daha yüksek olmuş ve interaktif sunular ile seminer firma reklamından çok, sektörle bilgi paylaşımı şeklinde olması ile katılımcıların takdirini kazanmıştır. Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı A.Levent EGÜZ'ün konuşması, BEMİS Elektrik İşletme Müdürü Ruşen IŞIK'ın konuşması ve BEMİS Elektrik Genel Müdürü Şinasi GÜNEŞ'in sunuları ile gerçekleşmiştir.
Günün bir hatırası olarak BEMİS tarafından katılımcılara verilen hediyelerin çekilişi de seminere renk katmıştır. BEMİS diz üstü bilgisayar ve cep telefonu gibi ilgi çeken hediyelerini katılımcılara bölgede faaliyet gösteren Adar Elektrik, Derya Elektrik, Kıraç Elektrik, Aydın Elektrik, Levent Kardeşler ve KRC Elektrik gibi bayilerinin eliyle yaptığı çekilişlerle dağıtmıştır.
Etkinliği takiben kokteylde BEMİS Elektrik Gn.Md. Sn.Şinasi GÜNEŞ ile konuşma fırsatı bulduk kendisi, öncelikle seminere katkı sağlayan EMO Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Elektrikçiler Odasına ve İstikbal Gazetesine desteklerinden ötürü teşekkür ederek seminere ilginin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
BEMİS elektrik olarak sektörü bu tür organizasyonlarla biraya getirmenin, ortak sorunların gündeme gelmesi ve çözüm yollarının bulunması anlamında faydalı olduğunu belirtti. Benzer faaliyetlerin Haziran ayı başında Gebze ile devam edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.