"Erkan Mumcu ANAP'ı bitirdi"

“Erkan Mumcu ANAP’ı bitirdi”
İbrahim Yaşar Dedelek, partisinin 2002 seçimlerinde barajın altında kalmasından sonraki süreçte partisinin ayakta kalması için çaba sarfettiğini bildirdi. Erkan Mumcu’nun partinin başına gelmesinden sonra yaşanan gelişmeleri...

İbrahim Yaşar Dedelek, partisinin 2002 seçimlerinde barajın altında kalmasından sonraki süreçte partisinin ayakta kalması için çaba sarfettiğini bildirdi.
Erkan Mumcu'nun partinin başına gelmesinden sonra yaşanan gelişmeleri olumlu bulmadığını ifade eden Dedelek, "Partimden ve MKYK üyeliğinden istifa ettiğimi içeren dilekçeyi parti genel merkezine verdim" dedi.
Dedelek, yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceğini tayin edeceğini ifade ederek, ''Seçimin ardından işbaşına gelecek yeni meclis ya Atatürk'ün kurduğu ve 'Gazi' unvanını alan 23 Nisan 1920 Meclisi olarak, ya da birtakım küresel dayatmalara imkan veren bir meclis olarak anılacaktır'' diye konuştu.
Dedelek, "Anavatan Partisi Eskişehir Teşkilatına Eskişehir'de yaşayan birisi olarak her zaman destek oldum. Ancak Genel Başkan dışarıdan gelecek olanlara her zaman serin baktı. Ayrıca Erkan Mumcu 2002 seçimlerinde AKP'den aday olarak AKP ve Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasında büyük destek oldu. Son zamanlarda ortaya çıkan tablo nedeniyle partiden ayrılma kararı aldım. 11-11,5 yıl 3 dönem mecliste görev alan biri olarak bunu bir yere gelmek için değil hizmet için yapıyorum. Görüşüme en yakın olan parti genç Parti oldu ve Genç Parti saflarında politikayı sürdüreceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.