"ESKİ ile ücret konusunda anlaşamadık"

“ESKİ ile ücret konusunda anlaşamadık”
Eskişehir Sanayi Odası yönetimi bölgedeki atık suların arıtılması konusunda yaptığı açıklamada ESKİ ile ücret anlaşmazlığı yüzünden sorunun yaşandığı belirtildi. ESO yönetimi şu açıklamayı yaptı; “EOSB Atıksu...

Eskişehir Sanayi Odası yönetimi bölgedeki atık suların arıtılması konusunda yaptığı açıklamada ESKİ ile ücret anlaşmazlığı yüzünden sorunun yaşandığı belirtildi. ESO yönetimi şu açıklamayı yaptı; "EOSB Atıksu arıtma tesisinin yapımını programlayarak 2005 yılı sonunda iş termin planını bakanlığa sunmuş arıtma tesisi "ÇED Gerekli Değildir" raporları 2006 yılı Nisan ayında alınmış ve 2007 Şubat ayında proje ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanmıştır. Proje yapımı Nisan ayı içerisinde tamamlanarak 25 Nisan'da temel atma töreni yapılarak inşaatına başlanacaktır.
Bölgemizde halen büyük su tüketicisi olup, toplam atıksuyun %70 ini oluşturan yedi adet işletmede ön arıtma tesisi mevcut olup bunlar; Arçelik A.Ş. Toprak Seniteri ve Turizm İşletmeleri San. Ve Tic. A.Ş. Karo Fb., Pınar Süt A.Ş., Konveyör Beyaz Eşya Otomotiv Yan San. Tic. A.Ş., Cam İş Ambalaj San. A.Ş., Paşabahçe Eskişehir Cam San. Ve Tic. A.Ş.dir. Bu firmaların arıtma tesislerinin çalışıp çalışmadığını periyodik olarak kontrol edilmekte.
Atıksu Altyapı yönetimi olarak çevre laboratuarınızda her fabrikadan alınan atıksu numunelerinin analizleri yapılmakta ve periyodik olarak kontrolleri sürdürülmekte ayrıca hava kalitesi kontrolü amacıyla baca gazı emisyon ölçümleri, gürültü ölçümleri de yapılmakta, işletmelerin mevzuat hükümlerine uymaları sağlanmakta.
Periyodik olarak yapılan bu ölçümlemelerde yürürlükteki mevzuatın üzerinde su kirliliğine neden olan işletmeler izlenmekte ve çözüm önerileri sunulmaktadır. Bu kapsamda 6 firmanın daha ön arıtma kurması konusunda süre verilmiş olup konu bölgemiz tarafından takip edilmekte. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak yasal ve etik olarak çevreye olan sorumluluğumuz ve duyarlılığımız bundan böyle de devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.