Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'nda yeni dönem

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'nda yeni dönem
Eskişehir-Bilecik Tabip Odası (EBTO) 38. Olağan Kongresi gerçekleşti. Yeni yönetime “Çağdaş Hekimler Grubu” ve 3 bağımsız isim aday olurken EBTO yeni dönem başkanı Nazan Aksaray oldu.

Bin 135 üyesi olan Eskişehir-Bilecik Tabip Odası (EBTO) 38. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Geçmiş dönem başkanı Dr. Hamit Güçlüer aday olmazken; Nazan Aksaray’ın “Çağdaş Hekimler Grubu” yönetim listesi ile çarşaf liste olarak seçime gidildi.

Aksaray’ın yönetim listesi haricinde 3 isim; Mustafa Kadir Özağ, Ebru Karaca Uçar yönetim kuruluna, Mehmet Kurt TTB büyük kongre delegasyonu olarak bağımsız aday oldu.

Seçim sonucunda liste delme durumu yaşanmadı. Sonucunda Çağdaş Hekimler Grubu yeni dönemde yönetimde olacak. EBTO 2024-2026 Dönemi için yönetim kurulunda yer alan isimler şu şekilde:

YÖNETİM KURULU

  • ASİL: Nazan Aksaray, Bülent Karalar, Aslı Ünügür, Nesrin Küçük, Birtürk Özkavak, Ferdi Köşger, Sedef Öztürk
  • YEDEK: Şiran Karapınar, Emine Keskin, Mehtap Yıldız, Ayber Tuna Özgeç, Eylem Kıvanç, Seçil Biçer, Gökçen Karaman

ONUR KURULU

  • ASİL: Halil Aydınoğlu, Akif Aladağ, Ali Fırat Varol, Tansu Sakarya, Nazmiye Erol
  • YEDEK: Ahmet Bozkurt, Hikmet Başmak, Tarık Turan, İbrahim Dolu, Melis Danışman Sonkurt

DENETLEME KURULU

  • ASİL: Erdal Keçecioğlu, Nilgün Başmak, Ayşehan Soyukan
  • YEDEK: Gülsüm Zeybek, Ayfer Karaaslan Yıldız, Pelin Köşger

TTB BÜYÜK KONGRE DELEGASYONU

  • ASİL: İlhan Özgüneş, Nesrin Ekici, Muharrem Şenel, Murat Erol, Hamit Güçlüer, Bülent Yılmaz, Neşe Yılmaz
  • YEDEK: Figen Özgüneş, Sibel Varol, Ergün Kaletaş, Umut Karasu, Cem Özdağ, Betül Sevinç, Hazal Ulusoy

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM POLİTİKASI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VE HALKA ZARAR VERİYOR”

Kongre seçim gününde konuşan ve Türkiye’deki sağlık sisteminin içinde bulunduğu sıkıntıları aktaran Nazan Aksaray, “Sağlık süreci Türkiye’de uzun yıllardır zor süreçlerden geçiyor. 80’li yıllarda tohumu atılan 2000’li yıllarda kendisini belli eden ‘sağlıkta dönüşüm’ ile adı ile aslında iyi gibi görünen ama bütün insani, mesleki değerleri, insanın yaşam hakkına bütünüyle aykırı sadece ticari, özelleştirme ve rantı ön planda tutan bir sağlık politikası uygulanıyor ülkemizde ve sağlık çalışanları bu süreçten olumsuz bir şekilde etkileniyor. Aynı zamanda halkımız da olumsuz etkileniyor” diye konuştu.

“MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

“Çağdaş Hekimler Grubu” olarak yönetime talip olma amaçlarını açıklayan Aksaray, “Biz Eskişehir’de EBTO’da uzun yıllar görev almış ‘Çağdaş Hekimler Grubu’ olarak emeğe, hekimlik değerlerine, toplumun sağlık ve yaşam hakkına sahip çıkmaya, onun için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu dönemde de bayrağı bir önceki dönem arkadaşlarımızdan devralarak bu mücadeleyi devam ettirme amacıyla aday olduk. Değersizleştirme politikalarına ‘hayır’ diyerek her sorunlara çözüm oluşturma konusunda elimizden geleni yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.