"ESKİŞEHİR İÇİN MÜTHİŞ PROJELERİMİZ OLACAK"

“ESKİŞEHİR İÇİN MÜTHİŞ PROJELERİMİZ OLACAK”
Maliye Bakanı ve Eskişehir AKP birinci sıra Milletvekili adayı Kemal Unakıtan dün Eskişehir’e gelerek ziyaretlerde bulundu.Tepreş Şenlikleri için Eskişehir’e gelen ancak şenliklerin hava muhalefeti ile iptal edilmesinin ardından...

Maliye Bakanı ve Eskişehir AKP birinci sıra Milletvekili adayı Kemal Unakıtan dün Eskişehir'e gelerek ziyaretlerde bulundu.
Tepreş Şenlikleri için Eskişehir'e gelen ancak şenliklerin hava muhalefeti ile iptal edilmesinin ardından programını değiştiren bakan Unakıtan ilk olarak Vali Kadir Çalışıcı'yı makamında ziyaret etti. Unakıtan daha sonra ziyaret ettiği son gazi Yakup Satar'ın evinde ise 'maaş tepkisiyle karşılaştı.
İlk olarak Vali Kadir Çalışı'nın makamında açıklamalarda bulunan Unakıtan ayrıca gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bakan Unakıtan Eskişehir'le ilgili çarpıcı sözler sarfetti.
Öncelikle Eskişehir'e hizmet etmeye geldiğini belirten Unakıtan; "Eskişehir için çok ciddi projelerimiz var, bunlar hazırlanıyor ve önümüzdeki günlerde açıklarız" diye konuştu.
Eskişehir'de kişi başına milli gelirin ülke ortalamanın üzerinde olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden bakan Unakıtan; "Bizim göreve gelmeden önce kişi başına milli gelir çok düşüktü. Şimdilerde ise arttı. Bundan sonra da şimdiki milli geliri iki katına çıkarmak için çalışacağız. Evelallah bunu da yaparız" diye konuştu.
Ardından Eskişehir ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Unakıtan; "Eskişehir son derece stratejik bir yerde. Ülkenin her bölümüne bağlı bir kent. Sanayisi ve gelişmişliği ile Türkiye'nin en önemli kentlerinden. Fakat geçmişte Kayseri, Konya ve Bursa gibi atılım yapamayarak şimdiki yerini aldı. Biz tekrar Eskişehir'i kalkındıracağız. Havaalanı meselesini de halletmeden bu kalkınma sağlanmaz.
Bunu da çözeriz. Bakın 21 Haziran'da seferler başlayacak. İstanbul'dan geliş gece dönüş ise sabah olacak. Bu seferlerden gurbetçilerde faydalanacak. Bunun yanında Eskişehir ile ilgili projelerin hızlandırılması için talimat verdim. Zaten bunu başbakanımızda istiyor" dedi.
Hükümetin hızlı tren projesine çok büyük önem verdiğini de sözlerine ekleyen Unakıtan trenin Eskişehir geçişi ile ilgili olarak gerekli imzaların Devlet Planlama Kuruluşundan çıktığını söyledi. Hızlı tren ve havaalanının ardından Eskişehir'i cazibe merkezi yapmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirten Unakıtan ilk hedefin Eskişehir'i ileri teknoloji ve yazılım merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
Konuşmalarının ardından gazetecilerin siyasetle ilgili sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan; "Buraya çene çalmaya gelmedim. Bunun için vaktimiz yok. Bizim amaç gayemiz hizmet etmektir. AKP'de bir hizmet kervanıdır.
Bizler Eskişehir'e hizmet için geldik ve gerekeni yapacağız. Tek konumuz bu olacak. Başka konuların içerisinde yer almayacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.