"Eskişehir kargo merkezi olacak"

"Eskişehir kargo merkezi olacak"
Eskişehir’in hava kargo taşımacılığında merkez olabilmesi için çok önemli bir adım atıldı. Maliye bakanı Kemal Unakıtan, konuyla ilgili olarak gereken çalışmaların yapılması için talimat verdiğini söyledi.21 Haziran...

Eskişehir'in hava kargo taşımacılığında merkez olabilmesi için çok önemli bir adım atıldı. Maliye bakanı Kemal Unakıtan, konuyla ilgili olarak gereken çalışmaların yapılması için talimat verdiğini söyledi.
21 Haziran akşamı İstanbul'dan Eskişehir'e tarifeli uçakla gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanında düzenlenen törende konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Bakan Unakıtan'dan önce törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, havaalanının Eskişehir için hayırlı ve devamlı olmasını diledi. Konuşmasında daha sonra Eskişehir'in hava kargo taşımacılığının merkezi olması gerektiğini söyleyen Büyükerşen, "ben bunun olabileceğini ve olması gerektiğini uzun zamandır söylüyorum. Böyle bir proje zaten yükü çok ağır olan İstanbul Atatürk Hava Limanının yükünü azaltacak, hem de gelen kargonun Anadolu'nun bir çok noktasına daha çabuk ve daha kısa yolla ulaşmasını sağlayacaktır. Yine bu dağıtım işi için tren yolu da rahatlıkla kullanılabilecektir. Hem türkiye'nin hem de Eskişehir için bu çok önemli bir projedir, hayata geçirilmesi için de mutlaka çalışma yapılmalıdır" dedi.
Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, konuyu gündeme getirdiği için Büyükerşen'e teşekkür ederken, kendisiyle aynı fikirde olduğunu söyledi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkililerine gereken talimatı verdiğini ve ön hazırlık için rapor hazırlamalarını istediğini kaydetti. Aynı konuşmasında pistin uzatılması konusunu da gündeme getiren Unakıtan, "Eskişehir bir havacılık kenti. Her türlü alt yapı ve yetişmiş insan gücü fazlasıyla var. Buranın hava kargo taşımacılığı için merkez haline getirilmemesi için hiçbir neden yok. Gerekli çalışmayı yapmaları için talimat verdim. Raporlar hazırlanacak. Verimli ve yararlı olacağı görüşüne varırsak projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.