Eskişehir şehidine ağlıyor

Eskişehir şehidine ağlıyor
Bingöl’ün Genç ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade Komando Onbaşı İkram Cirit’in bugün Eskişehir’de toprağa verileceği belirtildi. Eskişehir’in merkeze bağlı...

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade Komando Onbaşı İkram Cirit'in bugün Eskişehir'de toprağa verileceği belirtildi. Eskişehir'in merkeze bağlı Kravdan Köyü'nde oturan anne Döndü Cirit gözyaşı dökerek "kuzumu yaktılar. Ben şimdi kime komandom diyeceğim. Oğlum bana hakkını helal et anne şehit olacağım demişti" diye konuştu.
Alınan bilgilere göre dün Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayramlı Köyü yakınlarında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile bir grup teröristle çatışmaya girdi. Çatışmada piyade komando onbaşı İkram Cirit şehit düştü.
Piyade komando onbaşı 21 yaşındaki İkram Cirit'in şehit olduğu haberi Eskişehir'in merkeze bağlı Kravdan Köyü'nü yasa boğdu. Köyde çiftçilik yapan evli 5 çocuk babası 51 yaşındaki Adem Cirit teröristler için "onlar bir gün cezasını bulacak" dedi. Baba Cirit, oğlunun 7 aylık asker olduğunu belirterek, oğlunun iki gün önce kendilerini telefonla aradığını, rüyasında şehit olduğunu gördüğünü söylediğini anlattı.
Oğlunun şehit haberini dün gece eve gelen askeri yetkililerden öğrendiğini belirten 47 yaşındaki anne Döndü Cirit sürekli olarak gözyaşı döküp ağladı. Oğlunun kendisine "anne ben şehit olacağım. Hakkını helal et" dediğini anlatan anne Döndü Cirit şöyle konuştu:
"Gece eve askeri yetkililer geldi. Benim kuzum Bingöl'de asker dedim. İkram'ıma bir şey mi oldu? Dedim. Bir şey söylemiler. Şehit olacağını bilseydim gider görürdüm. Ne söyleyeyim, kuzumu aldılar, yaktılar beni. Komandom diye arıyordum.
Ben şimdi kimi arayacağım. Acemi birliğinden dağıtım iznine geldiğinde, onu yolcu etmeye gittiğimde, telefon açtığında hep bana "şehit olacağım, hakkını helal et anne" diyordu. Kabul etmedim. Olmaz dedim. Sen benim biricik uzun saçlı kuzumsun dedim. 10 Mayıs'ta izine gelecekti."
Acemi Birliğini Isparta'da yaptığı belirtilen Piyade Komando Onbaşı İkram Cirit'in 7 aylık asker olduğu belirtildi. İkram Cirit askeri kıyafetle ailesine gönderdiği fotoğrafının üzerinde ise "Her ananın oğlu asker olur ama her kızın sevgilisi komando olamaz. Teröristlerle sözlü, ölümle nişanlı, içkisi kan, mezesi yılan, attığını vuran, yaşamak için öldürmeye mahkum olan Dağcı komandoyum" yazının olması dikkat çekti.
Şehit Piyade Komando Onbaşı İkram Cirit'in bugün öğle namazına müteakip düzenlenecek askeri törenin ardından köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.