ESKİŞEHİR TOKİ'NİN ÜVEY EVLADI MI?

ESKİŞEHİR TOKİ’NİN ÜVEY EVLADI MI?
Tüm Türkiye’de TOKİ tarafından yapılan binlerce konutun hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen Eskişehir’de bugüne kadar yapılan projelerin fiyasko çıkması, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.AKP iktidarı döneminde...

Tüm Türkiye'de TOKİ tarafından yapılan binlerce konutun hak sahiplerine teslim edilmesine rağmen Eskişehir'de bugüne kadar yapılan projelerin fiyasko çıkması, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.
AKP iktidarı döneminde hükümet çalışmalarından bir türlü istediğini alamayan Eskişehir'in TOKİ projelerinden de ağzının yanması Eskişehirlileri çileden çıkarıyor.
Gazetemizi gün boyunca telefon yağmuruna tutan onlarca vatandaş, TOKİ'nin Eskişehir'e adeta üvey evlat gibi davranmasından şikayet ediyorlar.
Tüm kentlerde binlerce konutun sadece 2 Bin YTL peşinat ve 200 YTL taksitle verildiğini ve binlerce dar gelirlinin konut sahibi olduğunu belirten vatandaşlar, aynı hizmeti Eskişehir'in alamamasında iktidar milletvekilleri ile alt belediye başkanlarını sorumlu tutuyorlar.
TOKİ tarafından yapılan daha önce alt tabaka gelir durumu için yapılan iki projenin aradan yıllar geçmesine rağmen hale bitirilemediğini ve tam anlamıyla fiyasko olduğunu belirten Eskişehirliler; "Eskişehir daha ne kadar hizmet alamayacak? Yıllardır Ankara'dan tek bir hizmet görmedik. Bir ev sahibi olalım dedik, o da fiyasko çıktı" diye konuşuyorlar.
TOKİ'nin Eskişehir'de ki yeni projelerini üst gelir grubu için yapacağını söyleyen vatandaşlar; "Her zaman televizyonlarda, diğer illerde fakir fukara için yapılan konutların teslimini izliyoruz. Ama Eskişehir'de dar gelirli yerine zenginlere evler yapılıyor. Nerede bizim hakkımızı koruyacak milletvekilleri? Birde bu işin reklamını yapan alt belediyeler? Neden kimse bu konuda sesini bile çıkarmıyor. TOKİ başka illerde binlerce konutu teslim ederken, neden Eskişehir'de yaprak bile kımıldamıyor. Diğer hizmetler gibi TOKİ hizmetleri bile fos çıktı. Milletvekillerimizden bu konuda gidip TOKİ'nin masasına yumruğunu vurmalarını isterdik ama yapamadılar. Eskişehir bu konuda da yine üvey evlat kaldı,üvey evlat bırakıldı. Eskişehir en kadersiz ve sönük yıllarını yaşadı. Dar gelirli olupta Eskişehir'de yaşamak suç mu?" diye konuşuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.