Eskişehir'de “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” verilecek

Eskişehir'de “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” verilecek
Eskişehir’de 2 Haziran 2024 tarihinde “Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri” verilecek.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri Düzenleme Kurulu adına basın açıklaması yapan DİSK Eskişehir Temsilcisi Zeynep Kaya; DİSK Eskişehir Temsilciliği, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, KESK Eskişehir Şubeler Platformu, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu ve ALİKEV tarafından 2014 yılından bu yana verilen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin bu yıl kimlere verileceğini açıkladı.

Kaya, “Ali İsmail Korkmaz ve Gezi İsyanında katledilenleri unutturmamak ve yaşatmak bu toplumu umutsuzluğa sürükleyenlere karşı umudu güçlendirmek, ülkeyi karanlığa teslim etmek isteyenlere karşı aydınlığın savunucusu olmak, insanlarımızı yoksullaştıran zihniyete karşı durmak, savaş politikalarını sürdürenlere karşı barışın savunucusu olmaktır. Gezi Direnişi demokrasi ve özgürlük mücadelesinde tarihsel bir öneme sahiptir” diye konuştu.

“BİR ÖDÜL DİRENEN FİLİSTİN HALKINA”

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden soykırımı dolayısıyla ödüllerin birisini direnen Filistin halkına vereceklerini söyleyen Kaya, “İsrail devleti tarafından başlatılan “katliamda” bugüne kadar 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi. İsrail ordusu tarafından bu katliamda hastanelerin, sağlık kuruluşlarının sağlık emekçilerinin, hasta ve yaralılarla birlikte, doğrudan hedef haline getirildiğini hepimiz biliyoruz. Katliamda tek direnen var o da Filistin Halkı. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini bu büyük direnişe imza atan Filistin Halkına veriyoruz. Buradan bir kez daha savaş politikalarına hayır, yaşasın halkların kardeşliği diyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR DİĞER ÖDÜL ÇORŞU TREN KATLİAMI DİRENİŞİNİN SAHİPLERİNE”

8 Temmuz 2018 yılında yaşanan Çorlu Tren Katliamını hatırlatan ve bir diğer ödülü de bu olayın direnişçilerine verdiklerini belirten Kaya, “Bu kazaya, sıradan bir kaza gözüyle bakmak göz göre göre gelen 7’si çocuk 25 kişinin yaşamına yitirmesini anlamamak ve hafifletmek olduğunu düşündüğümüz için katliam diyoruz. Bu katliama yönelik aklımızda kalanlar ülkemizde yaşama verilen değerin ne kadar ucuz olduğu, böyle bir katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasında bile devletin ve sorumluların görevlerini yerine getirmediği gerçeğidir. Çorlu Tren Katliamında tüm baskılara ve şiddete rağmen, katliamda yakınlarını yitiren aileler ve özellikle kadınlar hiç susmadılar. Tüm baskılara, yargılanmalara rağmen büyük bir direniş gösterdiler. 2024 yılı Ali İsmail Korkmaz Yaşam ödüllerinden birini de bu büyük direnişe ve direnişin sahiplerine veriyoruz” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER 2 HAZİRAN’DA VERİLECEK

Kaya, 2 Haziran 2024 tarihinde saat 16.00’da Ali İsmail Korkmaz’a saldırının gerçekleştirildiği Yunus Emre Caddesi Sanayi Sokakta basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Kaya, basın açıklamasının ardından saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’ni verecekleri etkinliği gerçekleştireceklerini duyurarak tüm demokratik kitle örgütlerini, siyasal partileri, sendikaları ve Eskişehir halkını davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.