Eskişehir'de coşku dolu zafer yürüyüşü

Eskişehir'de coşku dolu zafer yürüyüşü
Eskişehir'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Zafer Yürüyüşü gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde yürüyüş gerçekleşti. Atatürk Caddesi girişinde başlayan yürüyüş Vilayet Meydanı’na kadar devam etti. Marşlar eşliğinde Türk bayrağını coşkuyla sallayan Eskişehir halkı, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Türkiye laiktir, laik kalacak, Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.

30-agustos.jpg

Büyük yürüyüşe birçok dernek üyesi ve Eskişehirli vatandaş katılım sağladı. Yürüyüşün ardından Vilayet Meydanında saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

eskisehir-vilayet-meydani.jpeg

TARİHİ SİLEMEZLER

Günün anlam ve önemine yönelik düzenlenen yürüyüş sonrası dernek adına konuşma yapan ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar ise “Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal Atatürk ’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir.” dedi.

add-eskisehir-sube-baskani-cihan-tasar.jpg
ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar

“SÖZDE TARİHÇİ MÜSVEDDESİNİ REFERANS ALIYORLAR”

Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazıldığını hatırlatan Taşar konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Hala, devlet yönetimi kademelerinde görev alanlar ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen sözde tarihçi müsveddesini referans almaktadırlar. Türk Ulusu, bu aymazların hepsine gereken cevabı verecektir.”

“Borcumuzu ödemenin, görevimizi yapmanın zamanıdır.” diyerek çağrıda bulunan Taşar, “Yeniden Atatürk Cumhuriyetini inşa edinceye kadar durmak yok” ifadelerini kullandı.

Etiketler :