"Eskişehir'de halk sağlığını tehdit edecek satışlar yapılıyor"

"Eskişehir'de halk sağlığını tehdit edecek satışlar yapılıyor"
Yöresel yemek festivalleri ile ilgili Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen denetim mekanizmalarının harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yöresel yemek festivaline Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen oda binasında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Söz konusu festivallerde halkın sağlığını tehdit edecek satışların yapıldığını belirten Bilen, bahsi geçen festivallerin kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti.

Bilen, “Yöresel lezzetler adı altında düzenlenen gastronomi festivalleri bir kontrol altına alınmalıdır. Uygun olmayan ortamlarda halk sağlığını tehdit edecek şekilde satışlar yapılmaktadır. Bu durumu herkes bariz ve açıkça görmektedir. Bu sebeple yetkililer, yerel yönetimler ve denetçi yetkililer her kimse bu duruma el atmalıdır. Organizatörler veya fuar yetkilileri bu durumun önüne geçmeli ve müsaade etmemelidirler. Çünkü dışarıdan gelip ne olduğu belirsiz, kaydı olup olmadığı belli olmayan esnaflar burada yöresel lezzetler adı altında birçok tağşiş ürün satmaktadırlar. Bu durum halk sağlığını tehdit etmektedir. Bu durumun önüne geçilmelidir. Bu tarz festivaller Eskişehir esnafımıza ve Eskişehir ekonomisine çok büyük zarar vermektedir. Eğer bu tarz festivaller düzenlenecekse tam tesisatlı bir alan oluşturulmalıdır. Şehrimizde altyapısı, dinlenme alanı, konser alanı, tuvaletleri ve hijyen alanlarıyla her şeyiyle tam tesisatlı bir festival alanı oluşturulmalıdır. Sadece gastronomi değil, tuhafiye, lületaşı, kermesler veya köy derneği etkinlikleri gibi tüm faaliyetler burada yapılabilir” diye konuştu.

Etiketler :