Eskişehir'de muhasebeciler Vilayet Meydanı'nda buluştu

Eskişehir'de muhasebeciler Vilayet Meydanı'nda buluştu
Eskişehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ESMMMO), 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Eskişehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ESMMMO), 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından ESMMMO Ersin Karakoç, günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Karakoç, “3568 sayılı yasamızın TBMM’ne sevk edildiği 1 Mart tarihi “Muhasebe Haftası” olarak kutlanmaya karar verilmiştir. Üst birliğimiz TÜRMOB‘a bağlı 85 meslek odasına kayıtlı 130 bini aşan meslek mensubu 18 bin stajyer ve büro çalışanıyla birlikte mesleği onuruyla yapmaya çalışan meslek örgütü için bugün önemli bir gündür. Meslek örgütü olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında mesleğimizin 35. yılını kutlamaktan onur ve kıvanç duyuyoruz” diye konuştu.

“MESLEĞİMİZ İKTİSADİ HAYATININ VAZGEÇİLMEZ BİR UNSURU”

“Mesleğimizin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, Ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu katkı ve öneminin anlatılması amacıyla 1 - 7 Mart muhasebe haftası olarak kutlanmaktadır” diyen Karakoç, şöyle devam etti:

“Mesleğimiz, Cumhuriyetimizin ve toplumumuzun gelecek gücünü oluşturan temel taşlardan biridir. Her geçen yıl, işletmelerin finansal sağlığını koruma ve güçlendirme misyonunu üstlenen mali müşavirler ülke ekonomisine katkı sunmaktadırlar. Mesleğimiz 35 yıllık sürede kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir unsuru olmuştur.”

Yaptıkları işin önemine vurgu yapan Karakoç, “Meslektaşlarımız tarafından yapılan çok sayıda beyan ve bildirim sayesinde kamu kurum ve kuruluşları yapacakları faaliyetleri bu beyan ve bildirimlere göre planlamaktadır. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler sayesinde kamu maliyesi ve ülke ekonomisinin gelişmesine önemli katkı sunulmaktadır. Meslek örgütümüz ülkemizde yaşanan her türlü afet durumunda birlik beraberlik duygusunu en üst seviyeye çıkararak ihtiyaç sahiplerine maddi manevi destek olmuşlardır. Ayrıca toplumsal ve siyasi olaylarda her zaman ülkesini ve milletini savunan meslektaşlarımızın muhasebe haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.