Eskişehir’deki Gümüşhaneliler iftarda buluştu

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler iftarda buluştu
Eskişehir’deki Gümüşhaneliler, geleneksel iftar programında bir araya geldi. Hemşehriler arasındaki dayanışma ve kardeşlik bağlarını pekiştirmeyi amaçlayan etkinlikte, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneliler, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Programda, hemşehriler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarına vurgu yapıldı. Programa Eskişehir'de yaşayan Gümüşhaneli iş insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İftar programı öncesinde, başta aziz şehitlerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Ardından, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adil Şen tarafından yemek duası yapıldı.

Dernek Başkanı İrfan Ataman, yaptığı konuşmada hemşehrilerinin Ramazan aylarını tebrik ederek, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar programının Gümüşhaneliler arasındaki dayanışmayı artırdığını vurguladı. Gümüşhaneliler, bu tür organizasyonların hemşehriler arasındaki bağı güçlendirdiğini ve geleneklerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :