Eskişehir'deki işletmelerin kurumsal tarihi yazılıyor

Eskişehir’deki işletmelerin  kurumsal tarihi yazılıyor
Anadolu Üniversitesi’nin turizm, otelcilik ve aşçılık programlarında görev yapmakta olan 24 öğretim elemanı tarafından Eskişehir’de 1927-1978 yılları arasında kurulmuş 11 işletmeyi içeren bir sözlü tarih çalışması...

Anadolu Üniversitesi'nin turizm, otelcilik ve aşçılık programlarında görev yapmakta olan 24 öğretim elemanı tarafından Eskişehir'de 1927-1978 yılları arasında kurulmuş 11 işletmeyi içeren bir sözlü tarih çalışması gerçekleştiriliyor.
Eskişehir'in yeme-içme, otelcilik, otobüs işletmeciliği ve seyahat acenteciliği alanlarında uzun zamandır faaliyet göstermiş/göstermekte olan firmalarının kurumsal tarihini hazırlamayı amaçlayan bir çalışma yapılıyor. Anadolu Üniversitesi'nin turizm, otelcilik ve aşçılık programlarında görev yapmakta olan 24 öğretim elemanı tarafından Eskişehir'de 1927-1978 yılları arasında kurulmuş 11 işletmeyi içeren bir sözlü tarih çalışması gerçekleştiriliyor. Araştırma kapsamında her firma ilgili/ilişkili (işletme sahibi, yönetici, çalışan, müşteri, komşu esnaf, kanaat önderi, vb.) oluşan yaklaşık 90'a yakın kişi ile sözlü tarih yöntemi ile görüşmeler yapılıyor. Araştırmaya dahil edilen firmalar arasında Büyük Otel, Emek Oteli, Has Termal, Şale Oteli, Trakya Lokantası, Rodop Köftecisi, Pino Hamburger, Tatlıdil Köftecisi, Mazlumlar Muhallebicisi, İsmail Ayaz Otobüs İşletmesi ve Yöre Turizm Seyahat Acentesi bulunuyor.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi'nden Prof. Dr. Nazmi Kozak'ın başkanlığında yürütülen araştırmanın ekibinde Yrd. Doç. Dr. Çağıl Hale Özel, Yrd. Doç. Dr. Dilek Acar Gürel, Yrd. Doç. Dr. E. Ozan Aksöz, Yrd. Doç. Dr. H. Rafet Yüncü, Yrd. Doç. Dr. Oktay Emir, Dr. Deniz Karagöz, Arş. Gör. Alev Dündar Akçay, Arş. Gör. Arzu Turan, Arş. Gör. Burcu Kaya, Arş. Gör. Ebru Zencir, Arş. Gör. Ece Doğantan, Arş. Gör. Emrullah Tören, Arş. Gör. Gözde Türktarhan, Arş. Gör. Mune Moğol, Arş. Gör. Onur Çakır, Arş. Gör. Savaş Evren, Arş. Gör. Taki Can Metin, Öğr. Gör. Aysel Yılmaz, Öğr. Gör. Duygu Yetgin, Öğr. Gör. Dönüş Çiçek, Öğr. Gör. Osman Güldemir, Uz. Seher Geyik ve yüksek lisans öğrencisi Selman Bayrakçı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.