Eskişehir'deki korkutan deprem gerçeği cevap bekliyor!

Eskişehir'deki korkutan deprem gerçeği cevap bekliyor!
İYİ Partili Nebi Hatipoğlu Eskişehir’de yaşanabilecek bir depremin etkilerini ve deprem hazırlıklarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu.

Depremin ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirten İYİ Partili Hatipoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve yaklaşık 50 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği Maraş depremlerinden ders alınmasını, iller bazında gerekli tedbirlerin biran evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORDU

İYİ Partili Hatipoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle şu soruları sordu:

“Bakanlığınız tarafından Eskişehir ilimizde olası bir depreme karşı alınan önlemler nelerdir? Eskişehir ilimizde olası bir depreme karşı alınan önlemlerle ilgili Devlet Planlama Teşkilatına sunulan bir proje ya da Deprem Master Planı mevcuttur? Mevcutsa bu projenin ya da planın detayları nelerdir? Eskişehir için alınan önlemler konusunda vatandaşlar nasıl bilgilendirilmektedir? Olası bir depreme karşı afet acil toplanma alanı sayısı kaçtır ve bu alanlar nerededir? Bu alanlarda kullanılacak gıda, su, elektrik, ısınma vb. altyapıların durumu nedir? Olası bir depremde bu alanlar hemen devreye sokulabilecek durumda mıdır? Eskişehir ilinde son 3 yılda ve yıl bazında depreme yönelik denetlenen konut, bina, işyeri ve yapı sayısı kaçtır? Bunların kaçına çürük raporu verilmiştir? Bu binalar için nasıl bir işlem uygulanmıştır ya da uygulanmaktadır? Kaçı için güçlendirme gerekliliği ya da hafif hasarlı tespiti yapılmıştır?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum