Eskişehir'den yolculuğa çıkacaklar dikkat! Bilet fiyatlarına zam gelecek mi?

Eskişehir'den yolculuğa çıkacaklar dikkat! Bilet fiyatlarına zam gelecek mi?
Binlerce öğrenci karnelerini aldı ve yarıyıl tatili başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte otogarda yarıyıl tatili hareketliği yaşanmaya başladı. Üniversite öğrencilerinin final sınavlarının sona ermeye başlamasıyla Eskişehir Otogarı hareketlendi.

Okullar 17 Ocak Cuma günü itibarıyla yarıyıl tatiline girdi. Yarıyıl tatili ile birlikte Eskişehir Otogarı'nda hareketlilik yaşanmaya başladı. Geçmiş yıllardaki hareketliği bulmasa da otobüs firmaları, yaşanan yoğunluktan memnun. Otobüs firması yetkilisi İlteriş Çelik otogarda yaşanan yoğunluk ile ilgili bilgi verdi. Çelik, “Otogarda yaşanan yoğunluk ile ilgili Durgun bir dönemin ardından okulların yarıyıl tatili girmesi otobüs firmalarına yaradı diyebiliriz. Durağan bir sürecin ardından otogarda hareket yaşanıyor. İşlerimiz iyi gidiyor. Talep bu şekilde devam ederse ek seferler bile koyabiliriz. Yüksek hızlı tren bilet ücretlerine gelen zamdan dolayı vatandaşlar bizi tercih ediyor diyemeyiz. Otobüs, yüksek hızlı trenin güzergahında yer alan illerde ikinci planda kalmasına rağmen bugünlerde işlerimizden memnunuz umarım daha da hareketlenecektir. Otobüs firmalarına bu yarıyıl tatili can suyu oldu diyebiliriz. Öte yandan yarıyıl tatili ile üniversitelerde finallerde bitti. Bu yüzden de bir hareketlilik yaşıyoruz. Yarı tatil ile üniversitede final sınavlarının üst üste gelmesi otogarda yüzleri güldürdü. Tabii geçmiş yıllarda yoğunluk olmasa da otobüslerimiz bu dönemde doldurabiliyoruz” diye konuştu.

“Şu anda zam yok”

Otobüs fiyatları hakkında bilgi veren Çelik, yakın zamanda fiyatlarda bir değişiklik yaşanmayacağı öngörüsünde bulundu. Çelik, “Ankara 250 lira, İstanbul bileti 450 ila 500 lira arasında değişiyor. Bursa bileti 200 ila 250 arasında. Tatilcilerin tercih ettiği Antalya bileti ise 550 lira civarında. Şu anki giderlerimize göre fiyatlarımız bu şekilde. Ekonomide gelişmeler her an değişebiliyor ama şu anda bir zam olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.