"Eskişehir'in çıkarı çirkin siyasete alet edilmiştir"

“Eskişehir’in çıkarı çirkin siyasete alet edilmiştir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Büyükerşen, Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretini değerlendirirken,...

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Büyükerşen, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir ziyaretini değerlendirirken, "Başbakan sırf sizim ısrarınız nedeniyle Eskişehir'e geldi" dedi.
Bir süredir şehir gündeminde olan İbis Otel'in Başbakan tarafından açılışının yapılmaması konusunu da değerlendiren Büyükerşen, "Afken Ceosu Hamdi Akın yılbaşından beri açılışı Başbakana yaptırabilmek için temaslarda bulunuyor. Ancak bu güne denk getirildi. Ancak, Eskişehir'in çıkarı bir kere daha çirkin siyasete alet edildi. Her şey yasalara uygun olmasına rağmen, ruhsatı yok ya da hileli ruhsat denilerek Başbakanın açması engellendi. Bunun altında AKP gurubunun beni engelleme ve prim kazanmama engel olma gayretleri var" diye konuştu. Büyükerşen İbis Otel konusuyla ilgili şunları söyledi:
"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir'i ziyaretleri sırasında gerçekten hizmete açılış töreni yapılması gereken iki büyük tesisten biri Yapı Kredi Koray tarafından yaptırılarak Marry Linch Grubuna satılan Neo Alışveriş Merkezi ile Akfen-Accor işbirliği ile kente kazandırılan İbis Oteli idi. Ne var ki, AKP il teşkilatı ve bir takım önde gelen milletvekili vasıtasıyla İbis Otel'in açılış töreni listesinden çıkarılması üzücü olmuştur.
Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarında, havalimanları, deniz limanları ve oteller zincirinde en önde gelen ismi Akfen'in CEO'su sayın Hamdi Akın, bir süreden beri sayın Başbakan'ın Eskişehir'e gelmesini sağlamak ve otelinin açılışını yaptırtmak için uğraştığını yakınen biliyoruz. Neo'nun yapımcısı Yapı Kredi KOray da aynı şekilde protokol açılışı için Başbakan'dan ricada bulunmaktaydı. Başbakan'ın Eskişehir için 1 Nisan tarihini belirlemesi üzerine vilayette AKP'lilerin hazırladığı programda İbis Otel'in açılışının tören programından çıkarılması ve onun yerine çoğu evvelce açılmış ve faaliyette oldukları bilinen yerlerle programın şişirilip "elektronik toptan açılış" (ne demekse!) denen yeni bir tür tören şekline başvurulmasının nedenini tören günü öğrenebildik. Meğerse AKP'li İl Başkanı ve meclis üyelerinin önceki meclis toplantısında genel görüşme konuları arasına İbis Oteli de almalarının nedeni ortaya çıkmış bulunuyor. Şimdi anlaşılıyor ki, Büyükşehir Belediyesinin başarılı projelerinden biri olarak kente kazandırılan ve dünyada bir benzeri daha olmayan, buğday silosundan çağdaş ve orjinal bir otelin Başbakan tarafından açılışı ile kamuoyuna duyurulmasını önlemek için böyle bir senaryoya başvurmuşlardır. Çünkü, silonun otele dönüştürülmesi için karardan ihaleye verilmesi, bedel tespitine kadar her safhada meclis ve encümen üyesi AKP'li arkadaşlarımızın imzaları bulunmaktadır. Kaldı ki, mecliste genel görüşme kabul edilince konular o oturumda tartışılır ve biter. Usul olarak oya bile sunulmaz. Hal böyle iken, arkadaşlarımız yasa ve usul dışı bu konuda inceleme komisyonu kurma isteğinde bulunmuşlardı. Bunun yasal olmadığını iddia etmem halinde "Başkan denetimden kaçıyor" teranesine sarılacakları için hiçbir yetkisi olmayan komisyon kurulmasına itiraz etmedim. Ama anlaşılıyor ki, bununla zaman kazanıp, Başbakan'ın Eskişehir'e gelişinde otelin açılışını bu gerekçeyle program dışı bıraktırmakmış.DSP İl Başkanı ve basının 1 Nisan'dan önce bu konuyu gündeme getirmeleri karşısında ise, bu kez de "otelin ruhsatsız olduğu, sahte ruhsat düzenlendiği" gbi düzmece gerekçeleri Başbakanlığa ileterek sonuca ulaşmaya çalıştıkları anlaşılıyor. Sayın Hamdi Akın'ın deyimiyle "Eskişehir'in çıkarı çirkin siyasete alet edilmiştir". Eskişehirliler şimdi bu tabloyu çok iyi ve net bir şekilde gördüler ve değerlendirdiler. Keşke sırf Büyükşehir'in başarısını önlemek çabası yerine, AKP'li üyeler bu güzelliği de paylaşmak fırsatını ellerinden kaçırmasalardı."
Eskişehir'in belli bir kesiminde hala küçük kasabalı zihniyetinin olduğunun altını çizen Büyükerşen, "hiçbir ayrım yapmadan, siyaset yapma kaygısı gütmeden hepimiz Eskişehir için büyük düşünmeli, büyük projelere el atmalıyız" dedi.
Cumhurbaşkanlığı ile ilgili olarak da, "Cumhurbaşkanı ve makamı kimse tarafından tartışılmamalıdır. Cumhurbaşkanı olacak kişi de, herkesin kayıtsız şartsız benimseyeceği biri olmalıdır" diye konuşan Büyükerşen, "Rahmetli Sayın Ecevit ölmeden önce benim ismimi Cumhurbaşkanlığı için deklare etti. Bu nedenle bu konuda çok fazla yorum yapamıyorum, bu da benim talihsizliğim" şeklinde konuştu.
Yapılacak genel seçimde milletvekilliği için aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya karşılık da Büyükerşen şunları söyledi: "Ben aday olur ve seçilirsem benim yerime Meclis kendi içinden bir başkan seçecek ve muhtemelen bu kişi de AKP'li olacak. Ancak bu, halkın tercihi değil. Halk oraya beni seçti. Bırakıp gitmek, halkın tercihine ters bir hareket olacak. Ancak, halk benden bunu isterse ve ben de milletvekili olarak bu ülkeye daha faydalı olacağıma inanırsam, o da o günkü koşullara göre, aday olabilirim. Bugünden bir şey söylemek olanaklı değil. O günkü koşullara göre düşünecek ve karar vereceğim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.