"ESKİŞEHİR'İN YOLLARI BENİM KORUMAM ALTINDA"

“ESKİŞEHİR’İN YOLLARI BENİM KORUMAM ALTINDA”
Öğlen saatlerinde Eskişehir’e gelen Unakıtan yanında Bakan Özak olduğu halde önce çevre yolundan ve buradaki çeşitli kavşaklarda incelemelerde bulundu. Mevcut çevre yolunun 3 şeride çıkarılması ve ıslah edilmesi için 10...

Öğlen saatlerinde Eskişehir'e gelen Unakıtan yanında Bakan Özak olduğu halde önce çevre yolundan ve buradaki çeşitli kavşaklarda incelemelerde bulundu. Mevcut çevre yolunun 3 şeride çıkarılması ve ıslah edilmesi için 10 Temmuz da ihaleye çıkılacağını söyleyen Unakıtan, "Umarım bu yıl çalışmalar başlayacak" dedi.
Daha sonra Sümer Kavşağına geçen Bakan Unakıtan burada köprü yapımını üstlenen firma yetkilileri ile konuşan Bakan Unakıtan köprünün ne kadar sürede bitirilebileceğini sordu. Firma yetkilisi de, "8 trilyon kaynak gerekli. Bu parayı verirseniz 4 ayda tamamlarız" deyince şaşıran Bakan Unakıtan Karayolları Genel Müdürü'ne dönerek "Gerçekten bitirebilirler mi?" diye sordu.
Karayolları Genel Müdürü'nün "4 trilyon liralık ödenek hazır. Yaptıkça, işi bitirdikçe ödemeyi yaparız" demesi üzerine Unakıtan firma yetkilisine dönerek "İşi bitirin parayı alın. Bu köprü Maliye Bakanı'nın koruması altında. Böyle talih kuşu da her müteahhidin başına konmaz ona göre" diye konuştu.
Daha sonra Vilaylet'e geçen heyete burada da geniş bir brifing verildi. Karayolları Genel Müdürünün ardından konuşan Bayındırlık Bakanı Özak, Eskişehir Çevre Yolu için ihalenin 10 Temmuz'da yapılacağını yinelerken, Güney Çevre Yolu için projenin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.
Daha sonra konuşan AKP EĞskişehir Milletvekili Adayı Kemal Unakıtan, Eskişehir'de bazı yerel gazetelerde kendisi hakkında "vaat verip gidiyor" şeklinde yorumlar yapıldığını hatırlatarak, "ben vaat vermem, iş yaparım" dedi.
Eskişehir'in her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Bakan Unakıtan, "doğal olarak da büyüyen kentin sorunları da büyüyor. Bizim iktidarımızdan önceki ulaşyım olanaklarıyla bugünkü olanaklar çok farklı. Artık Eskişehir'e ulaşım eskisine göre çok daha kolay. Ve biz bun9u daha da kaliteli hale getireceğiz" dedi.
Hızlı tren yatırımı nedeniyle şehir içinden geçecek olan tren yolu hattının da çalışmalarda son noktaya gelindiğini kaydeden Unakıtan sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben seçim için çalışmıyorum, ben Eskişehir için çalışıyorum. Bu kentin uzun yıllardır çözümlenmeyen kronik sorunları var.
Bunların bir an önce çözümlenmesi gerek, birilerinin bunlara el atması gerek.
Ben bunun için uğraşıyorum. Eskişehir'in bu sorunları sırf benimle değil, birlik ve beraberlikle çözümlenir. Eskişehir'e hizmet eden herkese teşekkür ederim.İnşallah her şeyin sonunda kazanan Eskişehir olacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.