"Eskişehirlileri avutuyorlar"

"Eskişehirlileri avutuyorlar"
AKP hükümetinin Eskişehirlileri avutmaya devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, demiryolu hattının yer altına alınması projesinin gerçekleşmesi ihtimalinin iyice zayıfladığını...

AKP hükümetinin Eskişehirlileri avutmaya devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, demiryolu hattının yer altına alınması projesinin gerçekleşmesi ihtimalinin iyice zayıfladığını söyledi.
Önceki gün Eskişehir'e gelerek inceleme ve temaslarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın havaalanı ve şehir içinden geçen demiryolu hattının yer altına alınması projesiyle ilgili sözlerini değerlendiren Büyükerşen, "AKP Eskişehir'de günden güne eridiğini, bittiğini görüyor ve bu nedenle Eskişehir halkının gözünü boyamaya yönelik vaatlerine devam ediyor. Eskişehirlileri avutuyorlar" dedi.
"ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADAN
PROJE HAZIRLANMAZ"
Hiçbir yatırımda zemin etüdü yapılmadan proje hazırlanmayacağını kaydeden Büyükerşen, Bakanın proje maliyetinin umduklarının üzerinde çıktığı şeklindeki sözlerini çok inandırıcı bulmadığını anlattı. "Kaldı ki biz Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu projeye destek vermek için önceden buralarda zemin etüdü yaptırmış ve hazırlanan raporu TCDD'ye teslim etmiştik. Yani TCDD buralardaki zemin durumunu önceden biliyordu" dedi. Projenin hayata geçirileceği bölgede zeminin gerçekten de alüvyonel bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Büyükerşen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama bu, yeraltına tünel yapılamaz demek değildir. Deniz altına bile tünel yapılıyor. Türkiye'nin bir çok bölgesinde yapılan alt geçitler, tüneller ve benzeri yapılar çoğunlukla alüvyon zeminlerde yapılıyor. Bu durumun projeyi 5 misli daha pahalı hale getirmesi de söz konusu değildir. Biz kendilerine zamanında gerekli protokolün sağlanması durumunda projeyi belediye olarak bizim de yapabileceğimizi söylemiştik, ama kabul etmediler."
"HIZLI TREN BAĞLAR
GEÇİDİNDEN ÇIKAMAZ"
"Ulaştırma Bakanı hattın Muttalip Geçidi ile Bağlar Geçidi arasında olacağını söylüyor. Önemli bir nokta, hat Bağlar geçidini geçtikten sonra mı yoksa daha önce mi yer üstüne çıkacak. Eğer, Bağlar geçidinden önce yer üstüne çıkarsa yalnızca Sakarya Caddesi'ndeki hemzemin geçit rahatlayacak.
Bağlar geçidinden sonra, yani yeni yapılan İbis Oteli civarında yerüstüne çıkacaksa, bu da olacak şey değildir. Çünkü hızlı tren bu bölgede yer üstüne çıkarsa istasyon yalnızca 100 metre mesafede. Çok dik bir rampayla çıkması gerekir ki bu da çok büyük tehlike demektir."
"BUNLAR DA PROJENİN GÖSTERMELİK HAZIRLANDIĞINI GÖSTERİYOR"
"Bütün bunlar gösteriyor ki AKP hükümeti Eskişehirlileri hala avutmaya çalışıyor. Bakanın söyledikleri de gösteriyor ki, bu proje ile ilgili verilen vaatler yine gerçekleşmeyecek. Zira proje henüz Yüksek Planlama Kurulu'na bile gönderilmemiş. Daha sonra da ihaleye çıkılacağı ve bu yıl kazma vurulacağı söyleniyor. Seçim nedeniyle göstermelik bir kazma vurabilirler, ona bir şey diyemem. Ama, projenin şu aşamadaki durumu ancak gelecek yıl başlanabileceğini gösteriyor."
"ESKİŞEHİR-İSTANBUL PİSTLERİ
AYNI UZUNLUKTA"
Bakan Yıldırım'ın havaalanı ve pistle ilgili sözlerini de değerlendiren Büyükerşen, "Bakan Eskişehir'deki üniversite havaalanı pistinin yeterli uzunlukta olduğunu anlattığı saatlerde İstanbul'daki Atatürk Havaalanı pistinden iki uçak pist dışına çıktı. O pisti ile Sivil Havacılık Yüksekokulu pisti aynı uzunlukta. Ama İstanbul ile Eskişehir arasında rakım farkı var.
Herkesin çok iyi hatırlayacağı gibi, bir dönem hızlandırılmış tren projesi hazırlanırken bazı bilim adamları bunun bir hata olduğunu söylemişler ve, "biz ailemizi kesinlikle bindirmeyiz" demişlerdi. Ama onları da kimse dinlemedi ve sonunda o acı kaza yaşandı. Bizim bütün gayretimiz aynı şeyin Eskişehir hava taşımacılığında yaşanmaması içindir..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.