Esnafın yüzü bu bayram öncesinde de gülmedi

Esnafın yüzü bu bayram öncesinde de gülmedi
Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Hazır Giyim Sanatkârları Federasyonu Başkanı Ali Safa Şen, bayrama son 3 gün kala hareketlilik beklediklerini ifade etti.

Kurban Bayramı arifesine rağmen yoğun bir hareketliliğin yaşanmadığı Eskişehir’de esnaflar iş yapamamaktan yakındı.

Esnafın ayakta durabilmesi için halkın, bayram alışverişlerini küçük esnaftan yapması gerektiğini aktaran Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Hazır Giyim Sanatkârları Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Safa Şen bayrama son 3 gün kala hareketlilik beklediklerini ifade etti. Çarşı esnafı ise, bayram alışverişinin önceki yıllara oranla çok çok düştüğünü kaydederek, “ümidimiz kalan son 3 günde” dedi.

“BAYRAM ALIŞVERİLERİNİ KÜÇÜK ESNAFTAN YAPIN”

Esnafın bayramla ilgili giysi hazırlıklarını önceden yaptığını aktaran Ali Safa şen, “Son 3 günde haraketlilik bekliyoruz. Esnafın ürünleri bayram Tezgahlarında sergilenmeye başladı. Halkımızdan talebimiz bayram alışverişlerini küçük esnafımızdan yapmaları. Esnafımızı ayakta tutmak zorundayız. Birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız” dedi.

“ESNAFIN İŞİ YAZIN OLUR”

Bayramdan sonra çarşıda durgunluğun olduğunu bu nedenle esnafın bayram öncesinde hareketlilikten faydalanabileceğini belirten Şen, “Halkın ekonomik sıkıntıları esnafa da yansıyor. Esnafın işleri yazın açılır, yazın para kazanır. Esnafımızın işinin yazın iyi olmasını umut ediyoruz. Böylece kışa daha rahat gireceklerdir” şeklinde konuştu.

“ÜMİDİMİZ KALAN 3 GÜNDE”

Bayram öncesi işlerinin çok durgun olduğunu belirten Esnaf İsmail Koçer, “Et bayramı olduğundan dolayı işlerimiz vasat. Şu ana kadar kötü inşallah önümüzdeki günlerde işlerimiz açılır. Ümidimiz kalan 3 günde. Ramazan Bayramı işlerimiz çok daha iyiydi. Ürünlerimizi uyguna satmamıza rağmen piyasa durgun” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum