ESOGÜ'de yeni bölümler açılıyor

ESOGܒde yeni bölümler açılıyor
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne yeni yüksekokul ve fakülteler ile bazı fakültelere yeni bölümler açılması ve bir bölüm ve bir yüksekokula öğrenci alınması konusunda YÖK’e sunulan teklifler kabul edildi. Buna göre ESOGܒde...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne yeni yüksekokul ve fakülteler ile bazı fakültelere yeni bölümler açılması ve bir bölüm ve bir yüksekokula öğrenci alınması konusunda YÖK'e sunulan teklifler kabul edildi.
Buna göre ESOGÜ'de 2007-2008 öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu , Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Uluslar arası İlişkiler Bölümü (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde), Felsefe Bölümü (Fen-Edebiyat Fakültesi'nde) de açılacak.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Üniversite rektörü Prof.Dr. Necat A. Akgün şunları söyledi:
"Bu fakülte, yüksekokul ve bölümlerden; Diş Hekimliği Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmasına ilişkin teklifimiz Yükseköğretim Kurulu'nun 16.03.2007 tarihli toplantısında uygun görülmüş olup, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 7/d-2 maddesi uyarınca, gereği için Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmiştir.
Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Felsefe Bölümü kurulmasına ilişkin teklifimiz ile 2547 sayılı kanunun 7/d-2 maddesi uyarınca da Devlet Konservatuarı kurulması ile ilgili teklifimiz uygun görülmüştür. Ayrıca, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'ne ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde açılan Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne 2007-2008 öğretim yılında 30'ar öğrenci alınacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.