Estram'ı genişletmek için ilk adım atılıyor

Estram’ı genişletmek  için ilk adım atılıyor
Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantıları başladı. Dün akşam yapılan oturumda toplam 18 madde görüşülürken maddelerin tümü ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin en önemli maddesi Raylı Toplu Ulaşım...

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantıları başladı. Dün akşam yapılan oturumda toplam 18 madde görüşülürken maddelerin tümü ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemin en önemli maddesi Raylı Toplu Ulaşım Projesi'nin Eskişehir'in yeni mahallelerine doğru uzatılması amacıyla yapılacak yatırımlar için kredi temini konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili maddeydi.
Söz konusu gündem maddesinde belirtildiğine göre Estram Uluönder, Çamlıca, Batıkent, Yıldıztepe, Yenikent, Çankaya, Akarbaşı ve çevresinde genişletilecek. Bu yatırımın temini için uluslar arası kuruluşlarla temasa geçilmesi, Başbakanlık Hazine Müşteşarlığı'nın kefaletinin istenmesi konusunda görüşmeler yapılması için başkana yetki verilmesi istendi. Söz konusu gündem maddesi Ulaştırma Komisyonu'na havale edildi.
Diğer taraftan dün gündüz saatlerinde yapılan Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AKP'li Meclis Üyesi Ayşe Fert Dökmeci'nin meclise hitaben bir veda konuşması yaptığı ve milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa edeceğini söylediği öğrenildi.
Konu ile ilgili görüşleri sorulan Dökmeci, söz konusu konuşmayı doğrularken dilekçesini bugün saat 17.00 ye kadar vermek için zamanı olduğunu söyledi. AKP İl Başkanı Murat Canözer ise "Kesinlikle aday değilim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.