ETO heyeti KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile görüştü

ETO heyeti KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile görüştü
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) davetlisi olarak KKTC’de temaslarda bulunan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini saat 12.00’de kabul etti.ETO Başkanı Harun Karacan başkanlığındaki...

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) davetlisi olarak KKTC'de temaslarda bulunan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini saat 12.00'de kabul etti.ETO Başkanı Harun Karacan başkanlığındaki heyete ziyaretinde KTTO Başkanı Günay Çerkez eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.
ETO Heyetinin KKTC'deki temasları sürüyor. Heyet dün KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nın (KTTO) davetlisi olarak KKTC'de temaslarda bulunan Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini saat 12.00'de kabul etti.
ETO Başkanı Harun Karacan başkanlığındaki heyete ziyaretinde KTTO Başkanı Günay Çerkez eşlik etti. Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı.
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu da dün KKTC'deki temaslarını sürdüren Eskişehir Ticaret Odası (ETO) heyetini kabul etti. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan konuşmasında, Başbakan'a temaslarıyla ilgili bilgi aktardı.
Eskişehir'e döndükten sonra değerlendirmelerde bulunarak birinci etapta karşılıklı ticaret, ikinci etapta da yatırımlar konusunda çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Karacan, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz, inşallah 'kazan-kazan' modeliyle karşılıklı ticaretimizi geliştireceğiz" dedi.
Karacan, Eskişehir'in çağdaş bir üniversite şehri olduğunu kaydederek, aralarından bir işadamının burada yatırımları bulunduğunu, bunların artmasını istediklerini söyledi. YAGA ile dün yaptıkları temastan sonra bürokratik engeller konusunda bazı arkadaşlarında tereddütler oluştuğunu kaydeden Karacan, bunları dosya olarak Kıbrıs Türk Ticaret Odası'na (KTTO) sunacaklarını ve hükümetten çözüm önerileri gelmesi halinde yatırımlara ağırlık vereceklerini vurguladı.
Başbakan Derviş Eroğlu ise konuşmasında, KKTC'nin yatırımlarla kalkınmayı bekleyen bir ülke olduğunu ifade ederek, bürokratik engeller çıkabileceğini ancak bunları aşmanın kolay olduğunu söyledi. Önemli olanın ticari ilişkilerin devamı olduğuna işaret eden Başbakan, özellikle sanayi yatırımlarının ülkeye yönlendirilmesiyle kalkınmanın gerçekleşebileceğini ifade etti. ETO'nun başlatacağı diyalogun önemini vurgulayan Başbakan, ticaret ve yatırımda amacın kar olduğunu ve kar yapılmayacak yere kimsenin gitmeyeceğini, ancak KKTC'de çeşitli yatırım imkanları bulunduğunu ifade etti.
Başbakan, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın kısa zamanda sorunları çözebileceğini, kendisinin de bu tür zorlukların çözümü için her zaman ETO'nun yanında olacağını, önemli olanın niyet olduğunu ifade etti.
ETO, görüşmenin sonunda Başbakan'a Eskişehir anısı çeşitli armağanlar sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.