“EYT YASASI İLE SGK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ ARTTI”

“EYT YASASI İLE SGK ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ ARTTI”
Türk Büro Sen Eskişehir şubesi üyeleri, EYT yasası ile iş yükü artan SGK çalışanları için 666 sayılı KHK ile kaldırılan bazı hakların geri verilmesini talep etti.

Türk Büro Sen Eskişehir şubesi üyeleri, EYT’den yararlanmak isteyen 2 bin 250 vatandaşın yoğunluk oluşturduğu SGK kurumlarında çalışan memurlara verilen iş yükünün kamu ortalamasının üzerinde olması nedeniyle SGK İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, SGK çalışanları için 666 sayılı KHK ile kaldırılan bazı hakların geri verilmesini talep etti.

Üyeler adına konuşma yapan Türk Büro Sen Başkanı Alp Arslan, “Bildiğiniz üzere 2 bin 250 vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak uygulamada kadrosu 38 bin olmasına rağmen fiilen 23 bin personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2 bin 250 vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir.” dedi.

“İSTENİLEN İŞ YÜKÜ ANGARYADIR”

Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400 bin olan kurumda olması gereken personelin yaklaşık yüzde 50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmekte olduğunu dile getiren Arslan, böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi dünyanın her yerinde angarya olduğunu ve angaryanın da Anayasaya göre suç olduğunu belirtti.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Arslan, “Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için; ‘666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi’ hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur. Sendikamız Türk Büro Sen kurulduğu günden bugüne, ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz’ diyen, sorumlu sendikacılığı kendine yol ve yöntem olarak belirlemiş Türkiye sevdalılarının meydana getirdiği bir sivil toplum kuruluşudur. Ancak, Sendikamız ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ ülküsüne de sıkı sıkıya inanmış bir sendikadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.