FELAKET KAPIYA DAYANDI

FELAKET KAPIYA DAYANDI
Muttalip Sanayi Bölgesindeki bir depolama alanında çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Deponun yerleşim birimine oldukça yakın olması ise olası bir faciaya davetiye çıkardı. Ancak yangına yapılan zamanında müdahale bu tehlikeyi...

Muttalip Sanayi Bölgesindeki bir depolama alanında çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. Deponun yerleşim birimine oldukça yakın olması ise olası bir faciaya davetiye çıkardı. Ancak yangına yapılan zamanında müdahale bu tehlikeyi ortadan kaldırdı.
Yangın dün saat 13.30 sıralarında başladı. Mutallip Sanayi Bölgesi birinci caddede yer alan buzdolabı depolama alanından bir anda alevler yükselmeye başladı. Kısa sürece yangın depoda bulunan yüzbinlerce irili ufaklı buzdolabına sıçradı. Alevler daha büyümeye başladı. Yangından çıkan dumanlar ise gökyüzünü adeta bir duman bulutuna çevirdi.
Kentin hemen her yerinden görülen dev dumanlar yangının büyüklüğünüde ispatlıyordu.
Hemen bölgeye gönderiler onlarca itfaiye aracı ve söndürme araçları dev alevlere müdahale etti. Yetkililere vatandaşlarda yardımcı olmaya çalıştı. Bölgede ikamet eden yüzlerce vatandaş bir taraftan alevlere su sıkarken, diğer taraftan ise yanma tehlikesi altındaki diğer malları kurtarmaya çalıştı. Depo içerisinde yavru köpeklerin bulunduğu haberini alan başka bir grupta köpeklerin bulunduğu alanı bulabilmek için alevlerin arasına daldı. Yerleri tespit edilen çok sayıda yavru köpek pek çok kişinin gayreti ile kurtarılabildi. Yangın günün en sevindirici olayı ise bu oldu.
Yangının kontrol altına alınması saatler sürdü. Akşam saatlerine kadar devam eden yangını incelemek üzere bölgeye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, yangının suçunu AKP'lyilere yükledi. Burada bulunan sanayi bölgesinin Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması gerektiğini söylemesine karşın bu duruma AKP'lilerin karşı çıktığını söyleyen Büyükerşen; "burada bir plan yapılmalıydı ama yapmadılar. Muttaliplilerin yerine olsam, şimdi gider alt belediyenin kapısına dayanırdım. Çünkü burada bir sanayi bölümü bulunması çok yanlış. Muttalip bölgesi Eskişehir'in en değerli bölgesi. Daha bozulmamış bir alan. Burada modern bir yapılaşma sağlanabilir. Bunun içinde plan değişikliği yapılmalı ama halen bunun için bir çaba harcayan yok" diye konuştu.
Yangın sırasında bazı vatandaşlar dumandan etkilenerek bayıldı. Bölgeye her ihtimale karşı 112 araçları da sevk edildi. Yangın akşam saatlerinde ancak kontrol altına alınabilindi. Yangının yaşandığı bölgenin hemen yanında bir sulama kanalı olması ise itfaiyenin işini oldukça kolaylaştırdı.
Bölgede bugün bir tespit yapılması bekleniyor. Yapılacak olan incelemenin ardından yangının neden çıktığı ve belirlenecek ve hasarın büyüklüğü ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.