Festival yasaklarına tepki

Festival yasaklarına tepki
Eskişehir Turizm Birliği Başkanı Deniz Demir, Eskişehir’de son 3 yıldır festivallerin düzenlenmediğini ve Valinin festivallerle ilgili takındığı tutumun turizmcileri ciddi manada etkilediğini ifade etti.

Eskişehir Turizm Birliği Başkanı Deniz Demir, Eskişehir’de son 3 yıldır festivallerin düzenlenmediğini ve Valinin festivallerle ilgili takındığı tutumun turizmcileri ciddi manada etkilediğini ifade etti.

“FESTİVALLER ŞEHRİ BESLER”

Şehrin turizmini önce yerel yöneticilerin istemesi gerektiğine değinen Deniz Demir, “Biz Yılmaz Büyükerşen başkanımız ve yöneticilerden hep destek gördük. Ancak son dönemde özellikle bürokrasi kesiminde turizm konusunda ciddi ket vurmalar söz konusu. Burası katma değer katan, insanları buraya getirdiğimiz turizm bölgesi bir şehir. Festivaller bu anlamda şehrimize ciddi anlamda besleyen bir etkinlik.” şeklinde konuştu.

“ŞAHSİ İNANÇLARIN ŞEHRE EMPOZE EDİLMESİ HOŞ DEĞİL”

3 yıldır Eskişehir’de festival yapılamadığını dile getiren Demir, “Bizim şehrimizde aldığımız bu karar diğer şehirlere de örnek olup diğer şehirlerde de festival yapılmıyor. Sanatsal etkinliklere ciddi şekilde ket vurulması söz konusu. Sebebi çadırlar kuruluyormuş ve çadırlarda bazı olaylar yaşanıyormuş. Bununla ilgili yasal izinler ve talepler alınıyor. Karşı kanat yani valilik diye bahsettiğimiz kanat gerekli izinleri verir, ilgili tedbirleri alır. Organizasyonu yapanlar, festival ekonomisini bu şehre getiren insanlar olarak biz, insanları bu şehre getirip para bırakması yerine kendi şahsi inançlarını bir şehre empoze etme dürtüsü hoş bir dürtü değil.” ifadelerini kullandı.

“VALİNİN FESTİVALLERE TAKINDIĞI TUTUM TURİZMCİLERİ ETKİLİYOR”

İnsanların istediği gibi yaşamakta özgür olduğuna dikkat çeken Demir, “Birinin özgürlüğü diğerinin rahatsızlığı anlamına geldiği anda devlet orada gerekli müdahaleyi yapar. Ama başa gelmeden bir şeyi engellemek, yasaklamak yasakçı bir zihniyete sahip olmak ve bunu kendi inanış biçimiyle şehre empoze etmek maalesef bu şehrin ekonomisine ve turizmine ciddi zararlar veriyor. Biz eğitim seviyesi yüksek bir şehirde yaşıyoruz bu anlamda herkes nereye kadar ilerlemesi gerektiğini ve ne yapması gerektiğini biliyor. 18 yaşını aşan her birey özgürdür. Son dönemde sayın valimizin festivallerle ilgili takındığı tutum bizim çok hoşumuza gitmiyor. Özellikle turizmcileri ciddi manada etkiliyor.” diye belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum