Gasp davasını kamera görüntüsü çözecek

Gasp davasını kamera görüntüsü çözecek
Ziyapaşa Caddesi üzerinde emekli polisi darp ederek silahını gasp ettikleri iddiası ile yakalanarak cezaevine konan iki şahsın yargılanmalarına dün de devam edildi.Olaydan sonra firar eden ve bir süre sonra Aydın iline bağlı Kuşadası...

Ziyapaşa Caddesi üzerinde emekli polisi darp ederek silahını gasp ettikleri iddiası ile yakalanarak cezaevine konan iki şahsın yargılanmalarına dün de devam edildi.
Olaydan sonra firar eden ve bir süre sonra Aydın iline bağlı Kuşadası ilçesinde yakalanan Hakan T. ile olaya karıştığı iddia edilen Vedat D. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade vererek suçlamaları kabul etmediler.
Gasp olayı ile hiç bir alakalarının olmadığını belirten Hakan T. ile Vedat D. mağdur olduklarını kaydederek beraatlerini talep ettiler.
Ziyapaşa Caddesi üzerinde geçtiğiğmiz 03 Ocak 2007 gecesi emekli polis Feramuz Yılmaz'ı darp ettikleri ve silahını da gasp ettikleri iddia edilen Hakan T. ile Vedat D. silahlı yağma suçundan adalet huzuruna çıkartıldı. Tutuklu bulunan sanıklardan Vedat D. ifadesinde "Bu şahsı gasp etmiş olsaydık cebindeki telefonunu da alırdık. Bize iftira atıyor. Silah çekti. Bizi tehtid etti" dedi.
Duruşmada Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yakalanarak Eskişehir'e getirilen ve tutuklanarak Seyitgazi yolu üzerindeki cezaevine konan Hakan T. de verdiği ifadede "Gasp ididiasını yalanlıyorum. Biz gasp etseydik silah çekmesine fırsat vermezdik.
Suçunu örtbas etmek için iftira atıyor. Daha önce verdiği ifadeleri çarpıtıcıdır. Silah çekip tehdit savurdu. Suçsuzum beraatimi istiyorum" diye konuştu. Duruşmaya emekli polis Feramuz Yılmaz katılmazken mahkeme heyeti her iki sanığın tahliye talebini red ederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
İfadeleri alınan şahısların davasında tanık olarak Sedat T.'nin dinlenmesi ayrıca cadde üzerinde faaliyet gösteren bir markete ait güvenlik kameralarının olay günü yapmış olduğu kayıtların izlenmesi kararına varıldı.
Emekli polis Eramuz Yılmaz'ı darp edip silahını gasp ettikleri iddiası ile tutuklanan Vedat D. ile Hakan T. duruşmadan sonra cezaevine gönderildi. Silahlı yağma davası mahkeme heyeti tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.