"Gelin birlikte iş yapalım"

“Gelin birlikte iş yapalım”
Jassal, ziyaretinde, Türkiye’nin Hindistan’ın doğal işbirlikçisi olduğunu belirterek, Hindistan ve Türkiye’nin birlikte olmasının dünyada yankı uyandırabileceğini kaydetti. Sarar Grup’un Hindistan’ın her köşesinde bulunmasının...

Jassal, ziyaretinde, Türkiye'nin Hindistan'ın doğal işbirlikçisi olduğunu belirterek, Hindistan ve Türkiye'nin birlikte olmasının dünyada yankı uyandırabileceğini kaydetti.
Sarar Grup'un Hindistan'ın her köşesinde bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Jassal, şöyle konuştu:
''Hindistan büyüyen bir ülke. Türkiye ve Hindistan arasındaki ilişkinin daha ileriye gitmesi gerekiyor. Şu anda iki ülke arasındaki ilişkiler istenen seviyede değil. Ekonomi ve ticaret hacmi iki ülke arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirecek kavramlardır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl Hindistan'ı ziyaret etti. Şubat 2010'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Hindistan'a ziyarette bulunacak. Söz konusu ziyaretler, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyiye gideceğine yönelik hareketler. Hindistan ve Türkiye arasında Kurtuluş Savaşı'na kadar dayanan tarihi bağlar da var. Türkiye, Hindistan'da çok iyi biliniyor.''
Jassal, iki ülke arasında teknolojik işbirliğinin de yapılması gerektiğini anlatarak, ''Başbakan Erdoğan, bizim uzay merkezimizi ziyaret etti. TÜBİTAK ve Hindistan'daki teknoloji merkeziyle bir işbirliği bulunuyor. Türkiye ve Hindistan arasında teknolojik anlamda yapılması gereken işler var. Daha iyi bağlantılara kurulması için çalışıyoruz'' diye konuştu.

''DAHA ÇOK İŞBİRLİĞİ YAPMAMIZ GEREKİR''-
Cemalettin Sarar da Sarar'ın dünyanın her ülkesiyle güçlü işbirliği yaptığını belirterek, Sarar'ın her ülkede bayiliklerinin ve mağazalarının bulunduğunu bildirdi.
Sarar'ın Hindistan'da da mağazalarının ve bayiliklerinin olduğunu anlatan Sarar, şöyle devam etti:
''Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Jassal'ın bizi ziyaret etmesinden mutluluk duydum. Hindistan'da daha fazla işbirliği yapacağız. Türkiye ve Hindistan ilişkilerinin en yüksek seviyeye çıkmasını istiyoruz. Hindistan 1 milyar 100 binlik nüfusuyla büyük bir güç. Bu güçlü yapılan ortaklık bizi mutlu eder. Daha çok işbirliği yapmamız gerekir.'' Ziyarette, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi'nin elçisi Jassal'ın eşi Dr. Smita Tewari Jassal, Türkiye Filistinliler Derneği Genel Başkanı Zafer Salimoğlu, Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Sarar ve Sarar Grup Protokol Müdürü Aladdin Çoban da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.