"Gençliğe hitabeden niçin rahatsız oluyorsunuz?"

"Gençliğe hitabeden niçin rahatsız oluyorsunuz?"
Türkiye-Kamu Sen’e bağlı il sendika temsilcileri ve üyeleri Cumhuriyet Lisesi önünde bir araya gelerek İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin müfredattan kaldırılmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen...

Türkiye-Kamu Sen'e bağlı il sendika temsilcileri ve üyeleri Cumhuriyet Lisesi önünde bir araya gelerek İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe'nin müfredattan kaldırılmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akıllara zarar bir kararla Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirinin mısralarının " öğrencilerde olumsuz düşünce ve davranışlara neden olabileceği" gerekçesiyle Türk Dili ve Edebiyatı kitaplarından çıkarttığını söyledi. Bayrak şiirinin hangi kötü duygulara ve alışkanlıklara örnek teşkil ettiğini soran Erkoca, " Atatürk İlkelerinden, gençliğe hitabeden, İstiklal Marşı'ndan, andımızdan rahatsız olmanızın sebebi nedir? Adında milli sıfatı bulunan bir bakanlığın bu derece yoz bir anlayışa sahip kimselerce idare edilemeyeceğini ifade ediyoruz" dedi.
Türk Eğitim-Sen olarak bu anlayışı kınadıklarını ifade eden Erkoca, " Ne yaparsanız yapın bu milletin çocuklarının yüreğinden milli ve manevi değerlere olan sadakat duygusunu sökemeyeceksiniz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.