Gençliğini yaktı

Gençliğini yaktı
Arkadaşıyla birlikte zengin olma hayaliyle kahvelerine uyku ilacı kattığı anne ve babasını boğarak öldürmek istediği iddia edilen genç kız 10 yıl 10 ay hapse çarptırıldı. Davanın diğer sanığı olan genç kızın liseden...

Arkadaşıyla birlikte zengin olma hayaliyle kahvelerine uyku ilacı kattığı anne ve babasını boğarak öldürmek istediği iddia edilen genç kız 10 yıl 10 ay hapse çarptırıldı. Davanın diğer sanığı olan genç kızın liseden arkadaşına ise 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, "taammüden adam öldürmeye eksik teşebbüs" suçundan tutuksuz yargılanan N.G. (19) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Diğer sanık M.Y.'nin (17) ise katılmadığı duruşmada, mağdur baba A.İ.Ö. (62) ile anne E.Ö. (55) de hazır bulundu.
Savcının esas hakkındaki mütalaasını açıklamasının ardından mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu sanık N.G, "Ben sadece M.Y.'yi engellemeye çalıştım, suçsuzum" dedi.
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, N.G.'yi anne ve babasını tasarlayarak öldürmeye teşebbüs suçundan ayrı ayrı 5'er yıl 5'er ay hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanık M.Y. ise, aynı suçlardan 3'er yıl 7'şer ay 10'ar gün hapse çarptırıldı.
İddiaya göre, 7 Mart 2005 tarihinde Çankaya Mahallesi'nde meydana gelen olayda, evli ve bir çocuk annesi N.G, lisede okurken kız arkadaşı M.Y. ile birlikte zengin olmak hayaliyle, annesi E.Ö. ve babası A.İ.Ö.'yü öldürmek için plan hazırladı. Arkadaşıyla birlikte, içine uyku hapı koyduğu kahveyi anne ve babasına ikram eden N.G, bir süre sonra uykuya dalan emekli işçi olan babası A.İ.Ö.'yü yastıkla boğarak öldürmek istedi. Ancak henüz uykuya yeni dalan baba, olayın farkına vararak, kızının saçlarını
tutarak kurtuldu. Bu esnada olan bitenden habersiz anne E.Ö. ise, kendine gelen kocası tarafından uyandırıldı. Çiftin polise telefonla haber vermesi üzerine zanlı N.G. ile M.Y. yakalandı. Sosyetik bir hayata özentisi sebebiyle anne ve babasını uyuttuktan sonra öldürerek miraslarını ele geçirmeyi hedeflediği iddia edilen N.G. olaydan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, daha sonra tahliye edilmişti.
Her iki sanığın mahkemenin verdiği kararı Yargıtay'ın onaması halinde tutuklanarak cezaevine konulacakları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.