"Gerçek halk iktidarı DP dönemi ile başladı"

“Gerçek halk iktidarı DP dönemi ile başladı”
Doğru Yol Partisi eski il başkanlarından Necati Okuroğlu, Demokrat Parti’nin 14 Mayıs 1950’de iktidara gelişinin yıldönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. DYP’nin çeşitli kademelerindeki yöneticilerin ve üyelerin...

Doğru Yol Partisi eski il başkanlarından Necati Okuroğlu, Demokrat Parti'nin 14 Mayıs 1950'de iktidara gelişinin yıldönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. DYP'nin çeşitli kademelerindeki yöneticilerin ve üyelerin katıldığı toplantıda, DP iktidarı ile birlikte halkın seçtiği insanların işbaşına geldiği ve o güne kadar ülkeyi yöneten seçkin kişilerin egemenliğine son verildiği belirtildi.
Necati Okuroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Demokrasiye inanan herkes darbelere karşı olmalıdır. Milletin parasıyla alınan silahın yine millete çevrilmesine kimsenin gönlü razı olmamalıdır. 14 Mayıs 1950 tarihinde Demokrat Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye'deki her kişinin eşit oy hakkı olmuş, gizli oy, açık tasnif esasına dayalı ilk seçimler gerçekleştirilmiştir.
Bugünkü genç nesil, demokrasinin bugünkü haline gelene kadar hangi evrelerden geçtiğini iyi bilmek zorundadırlar. Ancak o durumda demokrasiye gerçekten sahip çıkarlar. Oysa o dönemde parlamentoyu seçkinler belirlerdi. Üstü başı hırpani olan kişi TBMM'nin önünden geçemezdi. Müthiş bir jandarma baskısı vardı. Tüm bu olumsuzluklar Demokrat Parti iktidarı sayesinde tarihin tozlu yaprakları arasında kaldı.
Bugün de Doğru Yol Partisi olarak yeniden iktidarın en güçlü adayıyız. Bir kere daha "yeter söz milletindir" şiarından yola çıkarak gerçek milletin iktidarını gerçekleştireceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.