GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA

GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB İşbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi sonrası eğitimlerde başarılı olanlar sertifikalarını aldı. ESO Meclis Salonunda yapılan törene KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu,...

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve KOSGEB İşbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimi sonrası eğitimlerde başarılı olanlar sertifikalarını aldı. ESO Meclis Salonunda yapılan törene KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Başkan Yardımcısı İsmail Kadıoğlu ve sertifika almaya hak kazananlar katıldı.Tören öncesi değerlendirmede bulunan ESO Başkanı Özaydemir, global rekabette artık kâr marjlarının çok düştüğünün altını çizdi. Özaydemir, " yüzde 40 kâr edilen zamanlar çok öncelerde kaldı. Artık yüzde 3 ila 5 kârlar söz konusu. Burada aldığınız eğitimler sonrası kuracağınız işlerde farklılık yapıp başarı sağlarsanız hiç şüphesiz kâr oranlarınızda artacaktır. Bakın başarılı işlere hep bunu göreceksiniz. Herkesin aynı işi yaptığı ya da sadece doğuştan olan girişimcilik geçmişte kaldı. Bunlar yetmiyor. Cesaret, yetenek, farklılık, hırs ve sabır olmadığı sürece iş yapmak çok zor. Eğer kuracağınız işlerde bunlara sahip değilseniz aldığınız her türlü iş eğitimini alın duvara asın daha iyi" dedi.
Özaydemir'in yaptığı değerlendirmenin çok önemli olduğunu ve ciddi bir tavsiye niteliğini taşıdığını vurgulayan KOSGEB Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu ise yaptığı konuşmada girişimciliğin dünyayı değiştiren kavram olduğunu ifade etti. Eskicioğlu, "ülke olarak girişimcilik endeksimiz çok düşük. Bunu arttırmak için uğraşıyoruz. Bu kapsamda bugün sertifika alan arkadaşlarımız 100 bin TL'ye kadar destek alabilecekler. Bu miktarın ne kadar olacağı ise ortaya koyacakları farklılıklarla olacak. Umarım yatırımlarını Eskişehir'e yaparlar. Biz bu güne kadar 1270 kişinin eğitim almasını sağladık. 132 kişi ise bizden destek almaya hak kazandı" diye konuştu.Yapılan değerlendirmelerin ardından eğitim alan 30 girişimciye sertifikaları Özaydemir ve Eskicioğlu tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.