"Gönül kapımız açık!"
Anemon Otel'de düzenlenen çalıştaya; Vali Güngör Azim Tuna, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Çataklı, vali yardımcıları, kaymakamlar, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
"Malumuâliniz 'ayırımcılık' kavramı Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına yeni girmiş bir kavram değildir" diyen Vali Tuna, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, "Gerek Anayasa'da, gerekse İş Kanunu ve benzeri kanunlarda, usulüne göre onaylayıp iç hukuk kuralı hâline getirdiğimiz temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerde yer almaktadır" şeklinde ifade kullandı.
Ayrımcılığın hukuki boyutu olduğu kadar ahlaki ve etik boyutu da olduğunu kaydeden Vali Tuna, sözlerinin devamında şunları söyledi: "Türk dünyası gönül ummanının dolup taştığı Eskişehir'de 8 asır önce, yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmeye davet eden Yunus Emre "Yetmiş iki millete bir göz ile bakmayan, halka müderris ise hakikatte âsidir" der. Yunus bu sözüyle, rol model aldığı Peygamber'i gibi senlik benlik gütmeden; dil, din, milliyet ayırt etmeksizin gönül kapısını insanlığa ardına kadar açmıştır. Bu bakımdan ayrımcılık her ne kadar çağdaş dünyanın yasal çözümler ürettiği bir sorun olsa da, bu sorun, modern dünyanın bütün sorunları gibi, ancak yüksek insani değerlerimizin bireylerde içselleştirilmesi ve toplumda hayata geçmesiyle çözümlenebilir. Bugün burada birbirinden değerli mülki idare amirlerimizin bu hassasiyetle görev yaptıklarına olan inancımız tamdır. Bu çalıştay ile konunun gündemimize taşınması bu yöndeki hassasiyetimize olumlu katkılar sağlayacaktır, inancındayız."
Konuşmaların ardından, Mülkiye Müfettişleri Murat Gözütok, İbrahim Akın, Cenk Hakan Karaduman ve Bedrettin Özmen "Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşit Muamele Hakkı Konularında" sunum gerçekleştirerek, gelişen süreci anlattılar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.