Göz alerjisine dikkat!

Göz alerjisine dikkat!
Özel Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Okan Öztürk, göz alerjisi konusunda önemli bilgiler verdi. Özellikle kış sonrası polenler, mitelerin havaya yayılmasıyla birlikte mevsimsel alerjiler daha sık görüldüğünü...


Özel Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Okan Öztürk, göz alerjisi konusunda önemli bilgiler verdi. Özellikle kış sonrası polenler, mitelerin havaya yayılmasıyla birlikte mevsimsel alerjiler daha sık görüldüğünü anlatan Prof. Dr. Okan Öztürk "Göz alerjileri mevsimsel ve bütün yıl sürenler olarak ikiye ayrılır. Bütün yıl sürenler genellikle "Atopik" denilen çevresel faktörlerden etkilenmeksizin alerjik bünyelerde görülür. Alerjide ailesel geçişlerde önemlidir. Alerjiler genellikle 10 yaş civarında veya ergenlik döneminde başlar ve erişkinliğin belli dönemine kadar devam eder." Diye konuştu.
Prof. Dr. Okan Öztürk açıklamasına şöyle devam etti; "Alerjinin gözdeki bulguları kaşınma, kızarıklık, ışığa hassasiyet ve görme azlığıdır. Alerjinin türlerine ve şiddetine göre bu bulgular değişir. Şikayetler özellikle dışarıda daha artar. Başlangıçta mikrobik sanılarak yanlış tedavi edilebilir, onun için mutlaka göz doktorunca muayene edilmesi gerekmektedir. Alerjik gözlerde özellikle atopik türünde keratokonüs veya katarakt görülebilir. Bundan dolayı alerjinin tam tedavisi çok önemlidir. Alerjide antialerjik göz damlaları ve gerektiğinde kortizon veya siklosporin denilen bağışıklık düzenleyiciler verilir. Özellikle kortizonun uzun süreli kullanımında göz tansiyonu ve katarakt riski açısından hastanın takibi önemlidir!"




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.