Gözler istifalara

Gözler istifalara
---TBMM’nin genel seçim tarihi olarak 22 Temmuz 2007 Pazar gününü belirlemesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında...

---TBMM'nin genel seçim tarihi olarak 22 Temmuz 2007 Pazar gününü belirlemesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre, milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile siyasi partilerin yönetici ve yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri 8 Mayıs Salı günü saat 17.00'a kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.
--- Alınan erken seçim kararının ardından gözler siyasi partilere çevrilirken kimlerin aday olup olmayacağı da merakla bekleniyor. Siyasi partilerde yönetim kadrolarında bulunan bir çok isim milletvekilliği için ısınma turları yaparken sürecin 8 Mayıs'ta biteceği bildirildi.
---Yönetimlerden ilk istifa haberleri Doğru Yol Partisi'nden geldi. Merkez İlçe Başkanı Tahir Üsküdar ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Barış istifa ettiler. Seçimin en hareketli partilerinden birisi olması beklenen Doğru Yol Partisi'nde ise Bekir Sıtkı Saraç, Halil Ünal, Orhan Kesikoğlu, Hakkı Öztekin, Sadri Yıldırım ve İzzet Atik'in isimleri ön plana çıkıyor.

---Önümüzdeki süreçte özellikle iktidar partisi AKP'de gözler Murat Canözer ile Ayşe Fert Dökmeci'ye çevrildi. Bu iki ismin de hafta başında adaylıklarını açıklaması gündemde. Canözer de, Dökmeci de so8n güne kadar bekleyeceklerini ve ona göre tavır alacaklarını söylediler. AKP'de bu iki ismin yanı sıra Murat Mercan, Ayhan Arslan, Fikret Dönmez, Fahri Keskin, Muharrem Tozçöken gibi isimlerin aday adayı olması bekleniyor.
---Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaylık için ismi ön plana çıkan Merkez İlçe Başkanı Ayhan Türkseven'in Pazartesi günü görevinden ayrılarak aday adaylığını açıklayacağını söyledi. CHP'de ismi geçen isimler arasında halen milletvekilliği görevini yürüten Cevdet Selvi, Vedat Yücesan, Mehmet Ali Arıkan ile, Mehmet Akkaş, Azmi Kerman ve Aydın Ünlüce bulunuyor.
---Milliyetçi Hareket Partisi de yoğun bir aday adaylığı sürecine gireceğe benziyor. İl Başkanı Beytullah Asil'in aday adaylığı için görevinden ayrılması beklenirken, İl İdare Kurulu Müdürü Ömer Şen'in de görevinden istifa ettiği ve MHP'den aday adalığını koymasının beklendiği kaydediliyor. Yine Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bazı şube müdürleri ile bazı daire müdürlerinin istifa etmelerinin beklendiği bildiriliyor.
---Demokratik Sol Parti'de ise, İl Başkanı Ayhan Kavas kendisiyle ilgili olarak kendisinin bir tasarrufta bulunmasının şu aşamada mümkün olmadığını belirtti. "Genel merkezden böyle bir talep gelirse, istifa edip aday olmayı düşünebilirim" diyen Kavas, CHP ile işbirliği konusunda yaşanan gelişmelerin belirleyeceği olacağını kaydetti. Yine DSP İl Genel Meclisi üyesi Fuat Gürcüoğlu da, "istifa edip aday olacak mısınız?" şeklinde soruya, "belli olmaz. Aday olabilirim, düşünüyorum" dedi.
---Öte yandan DSP, MHP, SP, HYP, BBP, BTP, MP, GP ve ANAP ta da hareketlilik olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.